Fırında Patlıcan Graten (videolu) Videolu Anlatımı

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Fırında Patlıcan Graten (videolu) Videolu Anlatımı

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Fırında Patlıcan Graten (videolu) Videolu Anlatımı



    ► Tarifin Videosunu İzle Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 30dk


    Patlıcanın en güzel hallerinden sayılabilecek patlıcan graten lezzeti ile sizleri büyüleyecek. Patlıcan sevmeyenlerin dahi afiyetle yediği bu yemek için gerekli malzemeleri herkes rahatlıkla temin edebilir ve kolay bir şekilde de yapabilir.

    Patlıcanların kaşarla olan uyumunu konuşmadan olmaz tabii ki de. En üste konan kaşar peynirlerinin fırında kızartılması ile yemek taçlanıyor adeta. Patlıcan graten nasıl yapılır? merak ediyorsanız buyurun tarifime.

    Fırında Patlıcan Graten (videolu) Tarifi İçin Malzemeler

    • 4 adet patlıcan
    • 5 adet domates
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • Yarım tatlı kaşığı karabiber
    • Dilimlenmiş kaşar peyniri
    • 2 küp şeker


    Fırında Patlıcan Graten (videolu) Tarifi Yapılışı

    1. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 20 dakika bekletiyoruz.
    2. Tencereye soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda çeviriyoruz, tuzunu atıyoruz, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri de ekleyip, pişiriyoruz.
    3. Küp şekeri ve karabiberi ekliyoruz, patlıcanları da ilave edip hiç su koymadan domatesin suyuyla kısık ateşte 30 dakika pişiriyoruz.
    4. Pişince borcama alıyoruz, üzerine dilimlenmiş kaşar peynirlerini koyup 200 derecedeki fırına verip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
    5. Gerçekten çok lezzetli bir yemek özellikle patlıcan sevmeyenler çok beğenecekler. Afiyet olsun.



    Patlıcan graten püf noktaları
    • Patlıcanları soyduktan sonra 20 dakika kadar tuzlu suda bekletmelisiniz. Bu işlem patlıcanlarınızın acısının gitmesini sağlayacaktır.
    • Bu yemeği yaparken patlıcanları kızartmıyoruz. Çiğ kalmaması için kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyoruz. Kızartılmadığı için hafif bir yemek oluyor.



    Beşamel soslu patlıcan graten

    • Patlıcan grateninizi daha çok zenginleştirmek için üzerine beşamel sos yapabilirsiniz. Lezzetinden şüphe duymayacağınız beşamel soslu patlıcan grateni tadan herkes çok beğenecek. Sizlerde deneyebilirsiniz.



    [FV]199858/?autoPlay=false&mouseOver=false[/FV]

    Tarife Ait Diğer Resimleri









  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •