En Kolay Tavuk Çorbası (Bizim Evin Favorisi, videolu)

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: En Kolay Tavuk Çorbası (Bizim Evin Favorisi, videolu)

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart En Kolay Tavuk Çorbası (Bizim Evin Favorisi, videolu)



    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 20dk


    Tavuk çorbası hem lezzeti hem de besleyici yönüyle hemen her evde pişen en güzel çorbalardan birisidir. Bu tarif de bizim evde haftada bir kez mutlaka pişer. Tarifin en önemli özelliği tavukların önceden haşlanmıyor olması böylece bir kere de hızlıca çorbanızı pişirebiliyorsunuz. Bizim sevdiğimiz bir çorba ama oğlum özellikle tavuk çorbası yapalım diye sipariş verir. Deneyin bana hak vereceksiniz :)

    Bu tarif için bir de videomuz var, yanına pişirdiğimiz köfteli yufka sarma ile muhteşem bir menü oldu. Videomuzu izlemeyi unutmayın, yorumlarınızı heyecanla bekliyoruz :)

    Gelelim bu kolay tavuk çorbasının yapımına..

    En Kolay Tavuk Çorbası (Bizim Evin Favorisi, videolu) Tarifi İçin Malzemeler

    • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 2 adet tavuk pirzola
    • 1 adet rendelenmiş soğan
    • 1 adet rendelenmiş havuç
    • 1 litre sıcak su
    • Yarım çay bardağı tel şehriye
    • Tuz


    Terbiyesi için:

    • 3 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1 yemek kaşığı un






    En Kolay Tavuk Çorbası (Bizim Evin Favorisi, videolu) Tarifi Yapılışı

    1. İlk olarak tencereye sıvı yağı alalım ve küçük küçük doğradığımız tavuk pirzolayı ekleyerek tavukların rengi dönünceye kadar 3-4 dakika kavuralım.
    2. Kavrulan tavuklara rendelenmiş soğan ve havucu ekleyerek 3-4 dakika da bu şekilde kavurmaya devam edelim.
    3. Daha sonra 1 litre sıcak suyu ekleyelim ve 5 dakika daha çorbamızı pişmeye bırakalım.
    4. Sıra geldi şehriyeyi eklemeye eğer koyu kıvamlı sevmiyorsanız yarım çay bardağından daha az şehriye ekleyebilirsiniz.
    5. Şehriyeler yumuşayıp piştikten sonra çorbanın terbiyesini ekleyelim. Bunun için yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kasede çırpalım.
    6. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar alarak terbiyeyi ılıtalım ve ardından terbiyeyi tencereye ekleyelim hızlıca karıştıralım.
    7. Son olarak tuzunu ayarlayalım. 2-3 dakika kaynadıktan sonra çorbayı ocaktan alabilirsiniz.
    8. Eğer gerekiyorsa piştikten sonra sıcak ekleyerek çorbanın kıvamını açabilirsiniz.


    Not: Terbiyesinde istemiyorsanız yumurta kullanmayabilirsiniz.

    Afiyet olsun.


    Tarife Ait Diğer Resimleri






















  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •