Kaç Kişilik: 8-10
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 45dk
Nefis Vişneli Kek (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 200 gr tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- Yarım paket hamur kabartma tozu
Vişneli dolgu için:
- 400 gr (1 kutu donmuş veya 2 su bardağı taze) vişne
- 1 su bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı mısır nişasta
- 2 yemek kaşığı
Üzeri için:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı süt
Nefis Vişneli Kek (Videolu) Tarifi Yapılışı
- Vişneli dolgu için:Vişne ve şekeri kaynama noktasına getirin. Nişastayı suda açıp ilave edin ve kısık ateşte karıştırarak kıvam aldırın. Soğutun.
- Hamur için:Yumuşak tereyağını şeker ile çırpın. Yumurta ve vanilin ilave edin. Kabartma tozu ve un eleyip ekleyin.
- Hamurun yarısını tabanında yağlı kağıt olan dikdörtgen borcama veya teflon kalıba yayın.
- Üzerine vişneli dolguyu yayın. Kalan hamuru kaşık ile rastgele üzerine koyun.
- 180 derece sıcak fırında üzeri hafif renk alana kadar pişirin.
- Üzeri için:Pudra şekerini süt ile çırpın. Katı gelirse daha fazla süt, akışkan gelirse daha fazla pudra şekeri ilave edebilirsiniz.
- Karışımı ılımış keke kaşık ile gezdirin. Tamamen soğuduğunda kare kare kesin.
- Daha yumuşak severler oda sıcaklığında tutsun benim gibi daha bi brownie kıvamını sevenler buzdolabında 2 saat kadar soğutup servis etsinler. Afiyet olsun