Kaç Kişilik: 8-10
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 20dk
İrmik Helvası (Dondurmalı) Tam Ölçü Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 1. 5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- Yarım paket tereyağ (125 gr) veya margarin
İrmik Helvası (Dondurmalı) Tam Ölçü Tarifi Yapılışı
- Önce küçük bir tencerede 1 bardak şekere suyu döküp bir taşım kaynatıyoruz.
- Sonra tereyağı başka bir tencereye alıp biraz eriyince fıstıkları da ilave edip hafif kavuruyoruz. (fıstıkları çok kızartırsak irmik kavrulana kadar fıstık yanıyor) ve irmiği ekleyip kahverengi oluncaya kadar kavuruyoruz.
- Kahverengi olan irmiğe yarım bardak şekeri de ilave edip 3-4 dakika daha kavuruyoruz
- İlk önce sütümüzü üzerine döküyor ardından şekerli suyumuzu da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
- Ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatıyoruz arada karıştırıp suyunu çekince ocağı söndürüyoruz.
- 5-10 dakika demlendirip sıcak sıcak servis yapıyoruz. Ben Maraş usulü dondurma ile servis yaptım afiyet olsun🌹