Kırşehir Ahi Helvası
MALZEMELER
5 su bardağı un,
1 su bardağı pekmez,
1 paket margarin,
Yarım çay bardagı sıvıyağ,
1 su bardağı toz şeker,
150 gr ceviz,
2 su bardagı su,
HAZIRLANIŞI
Şeker, bir su bardağı su ve pekmez karıştırılıp ateşe konur.
Bir taşım kaynatılır, tencerenin ateşi, şurubu kaynatmayacak kadar kısılır.
Ayrı bir tencerde yağ ile un az ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Ardından sıcak şurup tencereye ilave edilir.
Hafif ateşte karıştırılarak biraz pişirilir, tencerenin kapağı kapatılır, 3-4 dakika bekletilir.
Kaşıkla şekillendirilerek tabağa servis edilir.
Üzerine ceviz eklenir.
:smilie_essen_138: Afiyet olsun… :smilie_essen_138:
Alintı : [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir.] Kayıt Olmak İçin Tıklayınız..
Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.
Biri sana sırtını çevirirse üzülme, böylece dostunla düşmanını ayırt etmiş olursun.
İki şeyin elden gitmeden değerini takdir etmek zordur: biri sağlık, öteki de gençlik.
Eğrinin gölgesi de eğridir.
Hz. Ali ( ra )