Kırşehir Ahi Helvası

Değerlendir:
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: Kırşehir Ahi Helvası

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Yeni Üye Merakli-40 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Türkiye/Turkey Kırşehir Ahi Helvası


    Kırşehir Ahi Helvası

    MALZEMELER
    5 su bardağı un,
    1 su bardağı pekmez,
    1 paket margarin,
    Yarım çay bardagı sıvıyağ,
    1 su bardağı toz şeker,
    150 gr ceviz,
    2 su bardagı su,

    HAZIRLANIŞI
    Şeker, bir su bardağı su ve pekmez karıştırılıp ateşe konur.
    Bir taşım kaynatılır, tencerenin ateşi, şurubu kaynatmayacak kadar kısılır.
    Ayrı bir tencerde yağ ile un az ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
    Ardından sıcak şurup tencereye ilave edilir.
    Hafif ateşte karıştırılarak biraz pişirilir, tencerenin kapağı kapatılır, 3-4 dakika bekletilir.
    Kaşıkla şekillendirilerek tabağa servis edilir.
    Üzerine ceviz eklenir.

    :smilie_essen_138: Afiyet olsun… :smilie_essen_138:


    Alintı : [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir.] Kayıt Olmak İçin Tıklayınız..
    Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.

    Biri sana sırtını çevirirse üzülme, böylece dostunla düşmanını ayırt etmiş olursun.

    İki şeyin elden gitmeden değerini takdir etmek zordur: biri sağlık, öteki de gençlik.

    Eğrinin gölgesi de eğridir.

    Hz. Ali ( ra )




  2. 2 kişi bu gönderi için Merakli-40 üyemize teşekkür etti:

  3. Teşekküre Gitİndir #2
    Teşekküre Git
    Yönetici yilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Küçüklüğümde bu helvadan çok yedim, rahmetli ebem yapardı.
    Selam ve Saygılarla İyi Forumlar...



Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •