Kaç Kişilik: 8-10
Hazırlama: 5dk
Pişirme: 35dk
Nefis Osmanlı Sütlacı (Tam ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg süt
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı pirinç
- 1, 5 su bardağı tozşeker
Üzerine
Su bardağı ölçüsü; 200 ml
Nefis Osmanlı Sütlacı (Tam ölçü) Tarifi Yapılışı
Ben sütlacı annemden böyle gördüm. yıllardır böyle yaparım. Özellikle bayramlarda sütlaç yemek için bana gelirler. Buyurun tarifime;
- Tencereye sütü ve suyu alalım. (su eklememin amacı çok kaynayacagı için eksilme payı olsun)
- Pirinci yıkayıp ekleyelim. Ocağı yakıp kaynayıncaya kadar başından ayrılmadan karıştıralım.
- Geniş bir tencerede yapalım taşmasın. Kaynayınca ocağı kısıp sık sık karıştırarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Pirinçler yumuşayınca şekeri ekleyip kısık ateşte karıştırarak 10 dakika daha pişirelim.
- Sonra kâselere paylaştırıp soğuyunca dolaba kaldıralım.
- Üzerine ben tarçın ve hindistan cevizi serptim. Siz istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Servise hazır, afiyet olsun.