Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 20dk
Tam Ölçü Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
Şerbet:
- 400 ml krema
- 800 ml süt
- 1, 5 çay bardağı şeker
Krema:
- 1 su bardağı süt
- 1 poşet krem şanti
Karamel:
- 1 su bardağı şeker
- 200 ml krema
Tam Ölçü Trileçe Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba, pastane lezzetinde tam tutan trileçe tarifim.
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar 7-8 dakika mikserle çırpılır.
- Çırpma işlemi devam ederken su ve sıvı yağ ilave edilir.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya spatulayla alttan üste karıştırılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine dökülerek 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
- Kek pişerken krema şerbeti hazırlanır.
- Krema şeker ve süt küçük bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtılır.
- Karamel sosu için şeker bir tavada açık kahverengi olana kadar ısıtılır.
- Rengi dönen şekere krema dikkatlice eklenir. Bu sırada çıkan buhara dikkat!Şeker tamamen eriyene kadar kısık ateşte pişirilir.
- Krem şanti ve süt de kıvam alana kadar çırpılır.
- Şimdi geldi trileçeyi oluşturma zamanı. Fırından çıkıp ılınan kek çatalla delinir. Ilık olan kremalı şerbet üzerine dökülür. Burada bir püf noktası paylaşayım. Tatlının servis edildiği zaman tabakta süt görmek istiyorsanız sütü 800 ml değil 1 litre olarak kullanın. 800 ml sütle yapılan şerbet tam benim damak zevkime göre
- Kek şerbeti iyice çekip soğuduktan sonra krem şanti üzerine yayılır.
- En üste de karamel sosu dökülür ve dolapta en az 3-4 saat dinlendirilip servis edilir. Afiyet olsun.