İrmik Helvası (Dondurmalı) Tam Ölçü

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: İrmik Helvası (Dondurmalı) Tam Ölçü

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default İrmik Helvası (Dondurmalı) Tam Ölçü

    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 20dk


    İrmik Helvası (Dondurmalı) Tam Ölçü Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı irmik
    • 1. 5 su bardağı şeker
    • 2 su bardağı su
    • 1 su bardağı süt
    • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
    • Yarım paket tereyağ (125 gr) veya margarin


    İrmik Helvası (Dondurmalı) Tam Ölçü Tarifi Yapılışı

    1. Önce küçük bir tencerede 1 bardak şekere suyu döküp bir taşım kaynatıyoruz.
    2. Sonra tereyağı başka bir tencereye alıp biraz eriyince fıstıkları da ilave edip hafif kavuruyoruz. (fıstıkları çok kızartırsak irmik kavrulana kadar fıstık yanıyor) ve irmiği ekleyip kahverengi oluncaya kadar kavuruyoruz.
    3. Kahverengi olan irmiğe yarım bardak şekeri de ilave edip 3-4 dakika daha kavuruyoruz
    4. İlk önce sütümüzü üzerine döküyor ardından şekerli suyumuzu da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
    5. Ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatıyoruz arada karıştırıp suyunu çekince ocağı söndürüyoruz.
    6. 5-10 dakika demlendirip sıcak sıcak servis yapıyoruz. Ben Maraş usulü dondurma ile servis yaptım afiyet olsun🌹



    Tarife Ait Diğer Resimleri







































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •