Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 10dk
Kısır (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 çay bardağı ince köftelik bulgur( ölçünüz kişi başı 1 çay bardağı bulgur olacak şekilde ayarlanır)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası ( Acı veya tatlı damak zevkinize göre dilerseniz acısını 2 yemek kaşığı olarak arttırabilirsiniz)
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet taze nane
- 1 demet taze soğan
- 1 buçuk su bardağı kadar zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Kimyon
- Kuru fesleğen (Tercihe göre)
Kısır (Hatay Usulü) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle bulgurunuzu yoğurma kabına alıp fesleĞen ve kimyonu ekleyip soğuk suyla ıslatınız. Biz hatay da sıcak suyla ıslatmaz, ara arada elimizi ıslatarak yoğururuz kısırı😊
- Bulgura salçaları ekleyip bekletin. Bu arada yeşillikleri güzelce yıkayıp ince ince doğrayın( ben bol yeşillik severim diyorsanız isterseniz nane ve maydanoz miktarını siz arttırabilirsiniz)
- Yoğurma işlemine geçin elinizi soğuk suyla ara ara ıslatacak şekilde yoğurmaya başlayın.
- Bulgur iyice yumuşayınca nar ekşisini ve zeytin yağını ekleyin. ( nar ekşisinde miktar belirtmedim ama 3-4 yemek kaşığı yeterli olacaktır. Daha az veya fazla kullanmak dizin zevkinize kalmış) son olarak yeşillikleri de ekleyip karıştırın ve servis edin.