Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 5dk
Düdüklüde Lokanta Usulü Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 400- 500 gr kuşbaşı et
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet büyük iri patates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet iri soğan
- 1 yemek kaşığı toz biber
- Sıvıyağ ( Patatesleri kızartmak İçin )
Düdüklüde Lokanta Usulü Tas Kebabı Tarifi Yapılışı
Düdüklü de çok pratik şekilde parmak yedirten nefis tas kebabı yapımı 😘😋
- Tencere ocağa konulup ısıtılır etler konulup harlı ateşte 2 tur döndürülür. Suyunu almaya başlayınca altı kısılıp 2 tur daha çevrilir.
- Rengi dönünce tuz ve sıvı yağ konulup karıştırılır. 2 su bardağı su konulur ve kaynamaya bırakılır.
- Düdüklüyü ayarlanmadan o şekilde 3-4 dakika pişirilir. Ve minik yemeklik doğranmış soğan ilave edilip karıştırılır ve kapağı kapatılır.
- Düdüklü ayarlanıp 15-20 dakika pişirilir. Düdüklü açılıp etlerin yumuşaklığı ile su durumu kontrol edilir. Etler hafif yumuşamış olacak. 1-2 su bardağı daha su eklenip tekrar düdüklü ayarlanıp kapatılır.
- 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Bu sırada patatesler küp küp doğranır biraz tuz serpilip yağda kızartılıp hazır edilir.
- Düdüklü dikkatli şekilde açılır etler yumuşamış olacak. Toz biber ilave edilip kaynamaya bırakılır.
- 2 dakika kaynayınca kızarmış patatesler eklenip karıştırılır ve düdüklü ayarlanmadan 5 dakika da böyle pişirilir. Yemeğin altı kapatılır. Biraz dinlenince servise hazırdır 😋👍
Muhteşem bir lezzet arkadaşlar ben hep böyle yapıyorum ailecek bayılıyoruz en sevdiğimiz yemeklerden birisi 😋😘
Daha az etiniz varsa da olur her şekilde. Veya bu ölçüler için yemeği az daha arttırmak amacıyla 1 patates daha koyabilirsiniz ;)
AFİYET OLSUN