Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
15 dakikaPişirme Süresi
20 dakika
Fırında Pırasalı Levrek Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg levrek fileto
- 1 kg pırasa
- Yarım limon suyu
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı anason
- 3-4 dal dereotu
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı su
- Tuz
- Karabiber
Fırında Pırasalı Levrek Nasıl Yapılır?
- Pırasayı temizleyip incecik dilimleyin. Dereotunu yıkayıp kıyın. Yarım limonu ince ince dilimleyin.
- Balık filetoları fırın kalıbına yerleştirin. Üzerine limon dilimlerini dizip pırasaları ekleyin.
- Zeytinyağı, su, limon suyu, tuz, anason ve karabiberi ilave edip üzerini alüminyum kağıtla kaplayın.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp limon dilimlerini çıkarın ve üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
Afiyet olsun.