Kaç Kişilik
8 kişilikHazırlama Süresi
40 dakikaPişirme Süresi
35 dakika
Tavuk Böreği Tarifi İçin malzemeler
Hamur için
- 4~5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 60 gr tereyağı
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- Tuz
İç malzeme için
- 500 gr tavuk but
- 4~5 soğan
- 25 gr tereyağı
- Tuz
- karabiber
Hamur aralarına sürmek için
- 50 gr eritilmiş tereyağı
Üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı su
Tavuk Böreği Nasıl Yapılır?
- Soğanları oyun. Tavuk eti ve soğanları tencereye alıp kaynar suda haşlayın.
- Tereyağını tavada eritip ılınmaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
- Eritilmiş ılık tereyağı, yumurta, toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Suyu azar azar ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
- Hamuru 6 eşit bezeye ayırın ve üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
- Tavuk etini süzüp suyunu ayırın.Etini kemiklerinden ayırıp tel tel didikleyin. Soğanları ince doğrayın. 25 gr tereyağını bir tavaya alıp eritin.
- Soğanı ekleyip soteleyin. Tavuk etini ilave edip 15 dakika karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
- Hamur bezelerini un serpilmiş zemine alıp merdane ile kare şeklindeki fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
- Açtığınız 3 hamuru aralarına eritilmiş tereyağını fırça ile sürerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine tavuklu harcı döküp yayın. Kalan hamurları da aralarına yağ sürüp tepsiye aynı şekilde yerleştirin.
- Yumurta sarısını suyla çırpıp böreğin üzerine fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.