Tulumba Tatlısı (Pastahane Usulü)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Tulumba Tatlısı (Pastahane Usulü)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Tulumba Tatlısı (Pastahane Usulü)

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 25dk


    Tulumba Tatlısı (Pastahane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

    Şerbeti için;[*]3 su bardağı şeker[*]2 su bardağı su[*]6-7 damla limon suyu[/LIST]

    Hamuru için;[*]50 gr tereyağ (arzuya göre margarin)[*]2 yemek kaşığı toz şeker[*]2 su bardağı su[*]1 çimdik tuz[*]2 su bardağı un[*]3 yumurta[*]2 yemek kaşığı irmik[*]2 yemek kaşığı nişasta[/LIST]

    Üzeri için;[*]Toz fıstık[/LIST]

    Tulumba Tatlısı (Pastahane Usulü) Tarifi Yapılışı
    İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp karıştıralım. Ocağa alıp kaynatalım. Kaynamaya çıktıktan 10 dk sonra limonu sıkalım. 5-6 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım. Şerbetimiz soğuk olacak.
    Hamuru için sırasıyla; tereyağ, su, şeker ve tuzu tencereye alalım. Ocakta kaynamaya bırakalım. Kaynatan suya unu ilave edip karıştıralım. Kaşık sırtıyla bastırarak karıştıralım. Hamur kıvamını alacak. 3-4 dk daha karıştırıp ocaktan alalım.
    Ilıyan hamura tek tek yumurtaları kıralım. En son nişasta ve irmiği ilave edip blenderla çırpalım. Hamurumuzu sıkma torbasına alalım.
    Geniş bir tavaya bolca sıvı yağ dökelim. Sıkma torbasındaki hamuru soğuk yağımızın içine sıkalım. Mutfak makasıyla keselim. Tavamız hamurla dolunca ocağımızı yakalım. Hamurlarımızı kızartıp, soğuk şerbetimizin içine atıyoruz. 1-2 dakika beklettikten sonra servis tabağına alalım.
    2. defa kızartmak için sıvı yağımızı tekrar soğutuyoruz. Tekrar hamuru sıkıp kesiyoruz ve kızartıyoruz. En son şerbete batırıyoruz. Üzerine toz fıstık serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun.[/LIST]


    Tarife Ait Diğer Resimleri































  2. Die folgenden 2 Benutzer sagen Danke zu TosunPaşa für diesen nützlichen Beitrag:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •