Fırında Pırasalı Levrek

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Fırında Pırasalı Levrek

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Rabia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Fırında Pırasalı Levrek



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Fırında Pırasalı Levrek Tarifi İçin malzemeler

    • 1 kg levrek fileto
    • 1 kg pırasa
    • Yarım limon suyu
    • Yarım limon
    • 1 tatlı kaşığı anason
    • 3-4 dal dereotu
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 kahve fincanı su
    • Tuz
    • Karabiber

    Fırında Pırasalı Levrek Nasıl Yapılır?

    • Pırasayı temizleyip incecik dilimleyin. Dereotunu yıkayıp kıyın. Yarım limonu ince ince dilimleyin. 
    • Balık filetoları fırın kalıbına yerleştirin. Üzerine limon dilimlerini dizip pırasaları ekleyin.
    • Zeytinyağı, su, limon suyu, tuz, anason ve karabiberi ilave edip üzerini alüminyum kağıtla kaplayın. 
    • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp limon dilimlerini çıkarın ve üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

      Afiyet olsun.





  2. Rabia üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •