Kısır (Hatay Usulü)

Rate This Thread:
Results 1 to 2 of 2

Thread: Kısır (Hatay Usulü)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Kısır (Hatay Usulü)

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 10dk


    Kısır (Hatay Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

    • 3 çay bardağı ince köftelik bulgur( ölçünüz kişi başı 1 çay bardağı bulgur olacak şekilde ayarlanır)
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 yemek kaşığı biber salçası ( Acı veya tatlı damak zevkinize göre dilerseniz acısını 2 yemek kaşığı olarak arttırabilirsiniz)
    • Yarım demet maydanoz
    • Yarım demet taze nane
    • 1 demet taze soğan
    • 1 buçuk su bardağı kadar zeytinyağı
    • Nar ekşisi
    • Kimyon
    • Kuru fesleğen (Tercihe göre)


    Kısır (Hatay Usulü) Tarifi Yapılışı

    1. Öncelikle bulgurunuzu yoğurma kabına alıp fesleĞen ve kimyonu ekleyip soğuk suyla ıslatınız. Biz hatay da sıcak suyla ıslatmaz, ara arada elimizi ıslatarak yoğururuz kısırı😊
    2. Bulgura salçaları ekleyip bekletin. Bu arada yeşillikleri güzelce yıkayıp ince ince doğrayın( ben bol yeşillik severim diyorsanız isterseniz nane ve maydanoz miktarını siz arttırabilirsiniz)
    3. Yoğurma işlemine geçin elinizi soğuk suyla ara ara ıslatacak şekilde yoğurmaya başlayın.
    4. Bulgur iyice yumuşayınca nar ekşisini ve zeytin yağını ekleyin. ( nar ekşisinde miktar belirtmedim ama 3-4 yemek kaşığı yeterli olacaktır. Daha az veya fazla kullanmak dizin zevkinize kalmış) son olarak yeşillikleri de ekleyip karıştırın ve servis edin.



    Tarife Ait Diğer Resimleri































  2. Go to Thank YouDownload #2
    Go to Thank You
    Yeni Üye Idiye239's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Hataylilar kisir demez.


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •