Fırında Pırasalı Levrek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Fırında Pırasalı Levrek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Rabia's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Fırında Pırasalı Levrek



    Kaç Kişilik
    4 kişilik
    Hazırlama Süresi
    15 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Fırında Pırasalı Levrek Tarifi İçin malzemeler

    • 1 kg levrek fileto
    • 1 kg pırasa
    • Yarım limon suyu
    • Yarım limon
    • 1 tatlı kaşığı anason
    • 3-4 dal dereotu
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 kahve fincanı su
    • Tuz
    • Karabiber

    Fırında Pırasalı Levrek Nasıl Yapılır?

    • Pırasayı temizleyip incecik dilimleyin. Dereotunu yıkayıp kıyın. Yarım limonu ince ince dilimleyin. 
    • Balık filetoları fırın kalıbına yerleştirin. Üzerine limon dilimlerini dizip pırasaları ekleyin.
    • Zeytinyağı, su, limon suyu, tuz, anason ve karabiberi ilave edip üzerini alüminyum kağıtla kaplayın. 
    • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kalıbı fırından alıp limon dilimlerini çıkarın ve üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.

      Afiyet olsun.





  2. The Following User Says Thank You to Rabia For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •