Kaç Kişilik: 8-10
Hazırlama: 45dk
Pişirme: 30dk
Sebzeli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 2 adet havuç
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- 5 dal taze soğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 300 gram beyaz peynir
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Tuz , karabiber
Sosu İçin ;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağı süt
Yufkanın Üzerine Serpmek İçin ;
Sebzeli Börek Tarifi Yapılışı
- İç harcımız için havuç kabak ve patates ayrı ayrı rendelenip az bir yağ ile ayrı ayrı sotelenir.
- Ayrı ayrı sotelenen sebzeler aynı kapta birleştirilir ve ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve rendelenmiş peynir ile istenilen miktarda tuz karabiber eklenip karıştırılır.
- Sos için sirke, sıvı yağ ve süt karıştırılır.
- Yufkaya sos sürülür ve üzerine bir fiske un serpilip 8 eşit parçaya bölünür.
- Uzun kenara harç pay edilip sarılır. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun…