Erzincan Lokumu

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Erzincan Lokumu

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Erzincan Lokumu

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 30dk


    Erzincan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

    • 125 gr tereyağı
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 4 tane yumurta
    • 1, 5 su bardağı toz şeker
    • 1 büyük kase yoğurt
    • 2 tane kabartma tozu
    • 1 tane vanilya
    • 4 -5 su bardağı un


    Üstü için;

    • Pudra şekeri


    Erzincan Lokumu Tarifi Yapılışı

    1. Tıpkı klasik kek yapar gibi önce yumurta ve tozşekeri homojen bir kıvam olana kadar çırpalım.
    2. Sonra oda ısısındaki tereyağı, yoğurt ve vanilyayı ilave edip karışana kadar çırpalım ve un ile kabartma tozunu eleyerek son kez çırpalım klasik kek gibi akıcı olmayacak, içinde mikser zor dönecek ,un ilavesini ona göre yapalım.
    3. En çok sevdiğim borcam olan dikdörtgen borcama yağlı kağıt serelim ve hamurumuzu içine boşaltalım .
    4. 180 derece önceden ısınmış fırında pişirelim.
    5. Fırından çıkan lokum kekimiz ılınınca pudra şekerini her tarafına gezdirelim.


    Beş çaylarınızın vazgeçilmezi olabilir benden söylemesi. Afiyet olsun 😋


    Tarife Ait Diğer Resimleri























Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •