Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 1 saat
Pişirme: 20dk
İki Renkli Tatlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin ;
- 500 g un
- 1 paket kuru maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket vanilin
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 80 gr tereyağ veya margarin
- 1 yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
Kakaolu Hamuru İçin ;
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao (dolu dolu)
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Arası İçin ;
- 2 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
İki Renkli Tatlı Poğaça Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sütü, şekeri, ve kuru mayayı bir kaba alıp karıştırıp 10 dakika bekletelim. Böylece mayayı aktif hale getirmiş oluyoruz.
- Ardından yumurta beyazını, vanilini yoğurdu ve iyice oda sıcaklığında yumuşamış margarini ilave edip karıştıralım. Unu azar azar ilave edip ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir Hamur elde edelim.
- Hamuru ikiye ayırıp diğer yarısına vanilini, kakao ve tereyağını ilave edip tek renk olana kadar yoğuralım.
- Her iki hamuru 30 dakika mayalandıralım.
- Mayalandıktan sonra iki bezeyi kare şeklinde merdaneyle açalım.
- Bir kaseye iki yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış margarini alıp ilk beyaz bezenin üzerine sürelim, sonra kakaolu bezeyi üzerine koyup unun üzerinde margarini sürelim.
- Üst üste koyduğunuz hamuru ortadan kesip tekrar dörde keselim. (resimdeki gibi) isterseniz arasına çikolata koyun veya sade bırakın.
- Her şeridi rulo haline getirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı dizelim.
- Tekrar tepside 30 dakika mayalandıralım.
- Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derce fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduğunda isterseniz üzerine pudra şekeri serpin veya çikolatayla süsleyin.
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun
NOT
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
Zamanınız varsa mayalandırma süresini daha da uzata bilirsiniz böylece daha lezzetli ve puf puf olur.