Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 30dk
Etli Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kuşbaşı dana eti
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2 adet havuç
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, kimyon
Etli Havuçlu Pilav Tarifi Yapılışı
- Ete tuz atılır, tencerede kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Üzerine 2 su bardağı kaynar su dökülür biraz haşlanır.
- Havuç julyen doğranır biraz kavrulur.
- Soğan da uzun uzun doğranır kavrulur.
- Pirinç ıslatılır iyice yıkanır. Tencerede tuz, karabiber, kimyon ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice kavrulur.
- Başka bir teflon tencerenin dibine et konur. Üzerine havuç ve soğan konur. En üste de kavrulan pirinç konur. Üzerine tereyağı konur ve bir parmak geçecek kadar sıcak su eklenir.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra biraz dinlendirilir. Tencere ters çevrilerek servis edilir.
Afiyet olsun 😊🌷