Kaç Kişilik: 8-10
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 30dk
Maklube Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr kuşbaşı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 yemek kaşığı Tereyağ
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
Maklube Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı etleri tencerede biraz kavurun sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip düdüklü tencerede 15-20 dakika pişirin.
- Pişen etlerin suyunu süzüp kenarda bekletin.
- Sebzeleri parmak şeklinde doğrayıp sıvı yağda kızartın.
- Pirinci biraz sıcak suda 20 dakika bekletin sonra bol su ile yıkayıp süzdürün.
- Pilavı yapacağımız tencerenin içine sıvı yağı ve jülyen doğranan soğanı biraz soteleyin -Sonra üzerine etleri yayın.
- Sonra sırasıyla kızartılan patlıcanı patatesi ve havuçları yerleştirin.
- Süzülen pirinci de en üste yayın.
- Ayırdığınız et suyunun içine tuz, karabiber ve tereyağını koyup birazda su ekleyin ve sıcak olarak pilavın üzerine dökün.
- Pilavın üzerini su 2 parmak kadar aşsın.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ara sıra bıçak ile aralarını delin ki su alta insin.
- Suyunu çekince demlenmesi için sararak 30 dakika dinlendirin
Afiyet olsun💐