Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 20dk
Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( beyazı hamurun içine sarısı üstüne sürülecek )
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- Arasına sürmek için çok yumuşamış tereyağı
Pastane Açması Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ılık süt ve mayayı buluşturalım şekeri de ilave edip 3-5 dakika bekleyelim.
- Daha sonra yağ, yumurta akını ilave edelim ve unu ekleyerek tuzu da ilave edelim.
- Ele yapışan yumuşacık bir hamur elde edelim. Hamuru çok iyi yoğurun.
- Daha sonra mayalanması için bir kaba alalım ve hamur iki katı olana kadar mayalamaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru eşit 32 parçaya ayırıp beze yapalım.
- Her bezenin üstüne biraz yağ koyalım ve elimizle açarak yağı da ger tarafına sürüp genişletelim hamuru. Daha sonra yuvarlayalım.
- Her iki bezeyi de bu şekilde yapıp birbirine dolmayalım ve kıvırıp uçlarını birleştirelim.
- Halka şeklinde olsun. Her birini bu şekilde yapalım ve tepsi de 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan açmalara yumurta sarısı sürüp 200 derelik fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🤗🤗