Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 35dk
Vişne Soslu Kedidili Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi İçin ;
- 4 su bardağı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4, 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 paket kedidili bisküvi
- Bisküvileri ıslatmak için 1 bardak süt
Sosu İçin ;
- 1 kase vişne
- 2, 5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker (şeker oranı sizin damak zevkinize göre değişir)
- 1 yemek kaşığı nişasta
Vişne Soslu Kedidili Muhallebi Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar sizlere çok güzel ve hafif bir tatlı tarifi ile geldim 🤗
Umarım beğenirsiniz.
- Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyup iyice çırpın, daha sonra altını yakıp kaynayıncaya kadar karıştırın.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın. Sıcaklığı biraz geçtikten sonra içine labne koyup iyice karıştırın.
- Kedidili bisküvilerini 1 bardak süt ile teker teker ıslatıp bir sıra borcamın altına dizin üzerine muhallebinin yarısını dökün ve iyice yayın.
- Tekrar bir sıra kedi dili bisküvisi ıslatıp yerleştirin, kalan muhallebiyi üzerine eşit şekilde yayıp bir kenara indir.
- Vişneleri sos tenceresine koyup üzerine şekeri ve suyu ekleyip kaynatın.
- Vişneler iyice yumuşadıktan sonra süzüp tekrar tencereye suyu boşaltın nişastayı yarım çay bardağı soğuk su ile karıştırın.
- İyice eridikten sonra kaynayan vişne suyunun içine dökün bir iki taşım kaynadıktan sonra sosu muhallebinin üzerine gezdirin.
- Biraz soğuduktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin ve dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.