Nohutlu Tane, Tane Pirinç Pilavı (Tereyağlı, Etli)

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Nohutlu Tane, Tane Pirinç Pilavı (Tereyağlı, Etli)

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Nohutlu Tane, Tane Pirinç Pilavı (Tereyağlı, Etli)



    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 20dk


    Nohutlu Tane, Tane Pirinç Pilavı (Tereyağlı, Etli) Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı pilavlık pirinç
    • 1 su bardağı haşlanmış nohut
    • 1 parça haşlanmış et (didiklenmiş 100 gram) yada bulyon
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • Tuz, bir küp şeker, karabiber


    Nohutlu Tane, Tane Pirinç Pilavı (Tereyağlı, Etli) Tarifi Yapılışı

    1. Ön hazırlık olarak pirinci tuz ve üzerini örtecek kadar ılık su ile 10 dakika bekletelim
    2. Tenceremize sıvıya ve tereyağı eritip., pirinci süzüp kavuruyoruz, küp şekeri de atıyoruz.
    3. Haşlanmış nohut, tuzunu ve didiklenmiş eti de ekliyoruz, 4 su bardağı kaynar suyunu döküyoruz.
    4. Kaynayınca, altını kısıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
    5. Altını kapatıp, bir havlu koyup 10 dakika dinlendirelim.
    6. Bir kase yardımıyla ters çevirip, karabiber serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun



    Tarife Ait Diğer Resimleri































  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •