Kaç Kişilik: 6-8
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 20dk
Nohutlu Tane, Tane Pirinç Pilavı (Tereyağlı, Etli) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 parça haşlanmış et (didiklenmiş 100 gram) yada bulyon
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, bir küp şeker, karabiber
Nohutlu Tane, Tane Pirinç Pilavı (Tereyağlı, Etli) Tarifi Yapılışı
- Ön hazırlık olarak pirinci tuz ve üzerini örtecek kadar ılık su ile 10 dakika bekletelim
- Tenceremize sıvıya ve tereyağı eritip., pirinci süzüp kavuruyoruz, küp şekeri de atıyoruz.
- Haşlanmış nohut, tuzunu ve didiklenmiş eti de ekliyoruz, 4 su bardağı kaynar suyunu döküyoruz.
- Kaynayınca, altını kısıp, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Altını kapatıp, bir havlu koyup 10 dakika dinlendirelim.
- Bir kase yardımıyla ters çevirip, karabiber serpip servis yapıyoruz. Afiyet olsun