Kaç Kişilik
5 kişilikHazırlama Süresi
25 dakikaPişirme Süresi
30 dakika
Patlıcan Yatağında Levrek Tarifi İçin malzemeler
- 2 levrek
- 2 patlıcan
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 10 g taze kaşar peyniri
Patlıcan Yatağında Levrek Nasıl Yapılır?
- Levreklerin kafa, deri ve kılçıklarını temizleyip fileto haline getirin. Patlıcanları közleyip soyun.
- Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun.
- Kavrulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
- Közlenen patlıcanları bir kapta ezerek beşamel sosla karıştırın. Kiremit bir kabın altına hazırladığınız sostan biraz koyup levrek filetoyu üzerine yerleştirin. Kalan sos ile filetoların üzerini kaplayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyip tekrar fırına sürün.
- Kaşar peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirmeye devam edin. Fırından alıp sıcak servis yapın.