Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
40 dakikaPişirme Süresi
20 dakika
Domatesli Mini Börek Tarifi İçin malzemeler
- 300 gr kiraz domates
- 4 dal maydanoz
- 2 dal frenk soğanı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 150 gr mozzarella
- 200 gr un
- 15 gr toz maya
- 30 gr tereyağı
Kızartmak için:
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Domatesli Mini Börek Nasıl Yapılır?
- Maydanoz ve frenk soğanlarını kıyın. Kiraz domateslerin kabuklarını soyun. Sarımsağı soyup ezin.
- Hazırladığınız malzemeleri çukur bir kaba alın. Tuz, karabiber ve zeytinyağını ilave edip 1 saat marine edin.
- Toz maya, un, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın.
- Hamur yumuşak ise biraz daha un ekleyebilirsiniz. Pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Üzerini temiz bir bezle örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın. Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın.
- Unlanmış merdane ile 10 cm çapında yuvarlak hamurlar hazırlayın.
- Sıvı yağı tavada kızdırıp hamurları kızartın.
- Böreklerin üzerlerine domatesleri paylaştırıp marinat sosunu gezdirerek dökün.
- Mozzarellayı doğrayıp domateslerin arasına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 1-2 dakika bekletip servis yapın.
- Börekleri gün sohbetlerinde veya misafir ağırlarken servis edecekseniz, nefis rus salatası ile birlikte sunum hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Domatesli Mini Börek Püf Noktaları Nelerdir?
- Hamuru yoğurmadan önce tüm malzemelerin iyice karıştığından emin olun.
- Hamurun üst kısmını nemli bez ile kapatın. Mayalanmasını sağlamak için en az 30 dakika bekletin.
- Kızarttığınız hamurları kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağı süzülecektir.
- Dilerseniz, mozzarellaya ek olarak kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Domatesli Mini Börek Kaç Kaloridir?
- Domatesli mini böreklerin bir porsiyonu 150, orta boyutlarda bir adedi ise yaklaşık 170 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik börek tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Trakya ve Balkan ülkelerinde sık sık tüketilen çarşaf böreği tarifine göz atmayı unutmayın.