Zerde (Astarlı Sütlaç)

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Zerde (Astarlı Sütlaç)

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Ferha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Zerde (Astarlı Sütlaç)



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    10 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Zerde (Astarlı Sütlaç) Tarifi İçin malzemeler
    Zerde için

    • 1 su bardağı pirinç
    • 4 su bardağı toz şeker
    • 14 su bardağı su
    • 1 yemek kaşığı haspir (safran veya zerdeçal da olabilir )
    • Itır yaprağı

    Sütlaç için

    • 1 litre süt
    • 1 kahve fincanı pirinç
    • 1 su bardağı toz şeker

    Zerde (Astarlı Sütlaç) Nasıl Yapılır?
    Sütlaç için pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip yuumuşayana kadar haşlayın. Sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Karışım hafifçe koyulaşmaya başladığında şekeri ekleyip karıştırın. Sütlacı kaselerin yarısına gelecek şekilde paylaşatırın. Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Yarım su bardağı şeker ve 14 su bardağı su ilave edip tencereye alın. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Haspiri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Suyunu tülbetten süzün. 5-6 ıtır yaprağını bir parça tülbent içine sarıp pirincin bulunduğu tencereye ekleyin. 15 dakika pişirip ıtır yapraklarını tencere içinden alın. Kalan şekeri ekleyip karıştırın. Sütlaçların üzerine paylaştırın. Soğutup servis yapın.
     




  2. Ferha üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •