Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
30 dakikaPişirme Süresi
30 dakika
Kızılcık Marmelatlı Sahte Tiramisu (Veya Mascarponelu Muhallebi) Tarifi İçin malzemeler
- 1 yumurta sarısı
- 70 g un
- 1/4 yemek kaşığı agave şurubu veya doğal bal
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 500 ml süt
- 300 g mascarpone peyniri
- 12-15 adet kedi dili bisküvi
- 100 ml süt (Dilerseniz 1 tatlı kaşığı marmelat ile karıştırabilirsiniz)
Kızılcık marmeladı için
- 500 g taze kızılcık (Yıkanmış)
- 1 Türk kahvesi fincanı su
- 1/2 limonun suyu
Kızılcık Marmelatlı Sahte Tiramisu (Veya Mascarponelu Muhallebi) Nasıl Yapılır?
- Marmelat için kızılcıkları küçük bir tencereye alıp, üstüne suyu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Ocaktan alıp, kevgir yardımıyla ezerek çekirdeklerinden ayırın. Tekrar tencereye alıp kaynatmaya devam edin. 20-25 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Kavanozlayıp kapağını kapatın ve ters çevirin. Soğuduğunda düz çevirip buzdolabında tutabilirsiniz.
- Tatlı için yumurta sarısı, un, vanilya özütü ve sütü tencereye alıp, orta ateşte karıştırın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Mascarpone peyniri ve agave şurubunu ekleyerek mikser veya el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Kremayı soğutun.
- Kedi dili bisküvileri süt ile ıslatıp, sunum yapacağınız kupların zeminine dizin. Kupların yarısını krema ile doldurduktan sonra arasına 1 kaşık kızılcık marmeladından dökün ve üstüne tekrar krema koyun. Buzdolabında 1 saat soğutun. Üzerine taze kızılcık veya marmelattan koyup, süsleyerek servis edebilirsiniz.