Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
30 dakikaPişirme Süresi
15 dakika
Muzlu Krep Pasta Tarifi İçin malzemeler
Krep için
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- Ayçiçeği yağı
İç malzeme için
- 3 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 6 muz
- 1 çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
Süslemek için
- Toz Antep fıstığı
Muzlu Krep Pasta Nasıl Yapılır?
Lezzet çocuklarınız için de harika pasta tarifleri sunuyor. Un ve sütü bir kapta pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Yapışmaz yüzeyli tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı aktarıp iyice yayın. 1 kepçe hamur döküp tavayı hafifçe sallayın. Kreplerin her iki yüzünü pişirin. Muhallebi için, süt, un ve toz şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Her krebin içine muhallebiden yayıp bolca ince çekilmiş Antep fıstığı serpin. Üzerine muzu yerleştirip sıkıca rulo şeklinde sarın. Üzerine toz fıstık serpip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Kahvaltı sofralarını süsleyecek muzlu krep tarifine buradan ulaşabilirsiniz.