Kaç Kişilik
2 kişilikHazırlama Süresi
30 dakikaPişirme Süresi
30 dakika
Bazlama Ve Köfte Tarifi İçin malzemeler
- 2 adet küçük bazlama ekmeği
- 300 g kıyma
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı galeta unu
- Tuz, kimyon, karabiber
- 4 dilim çedar peyniri
- 4 dilim turşu
- 4 dilim domates
- 2 adet orta boy patates
- Ketçap, hardal
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Bazlama Ve Köfte Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuğunu soyun, parmak şeklinde kesip tuzlu suyun içinde biraz bekletin.
- Patatesleri suyun içinden alın, iyice kurulayın. Bir tavanın içinde iyice kızdırılmış yağda kızartın.
- Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, galeta ununu, tuzu, baharatı ekleyin. İyice yoğurun.
- Köfte harcından küçük parçalar koparıp avucunuzda köfte şekline getirin. Izgarada çok az yağ ilave ederek kızartın.
- Bazlama ekmeğini tost makinesinde bastırmadan hafifçe ısıtın. İçine ızgarada kızarttığınız köfteleri, dilimlenmiş domatesleri, kızarttığınız patatesleri, turşuları, çedar peynirini, ketçap ve hardalı ekleyerek tamamlayın.
Ev yapımı bazlama tarifine buradan ulaşabilirsiniz.