Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu:

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye İnfo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Erkek Çocuk

    Sü İsminin Anlamı Nedir? Sü Ne Demek?

    Sü ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Sü isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Sü isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Sü isminin anlamı nedir? Sü ne demek?
    Sü İsminin Anlamı Nedir? Sü Ne Demek?
    • Sü isminin cinsiyeti: Erkek
    • Sü isminin kökeni: Türkçe
    • Sü isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
    • Sü ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
    • Sü ismindeki harf sayısı: 2
    • Sü isminin rengi: Mavi
    • Sü isminin nitelikeri: Dürüst, Çekici




    İsim Analizi Sü

    isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir.
    ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.
    S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
    Ü: Sessiz bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder. Sessiz ve derinden ilerlerler.

    Sü İsmiyle Uyumlu İsimler

    Sü İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri
    Phylicia, Hakupha, Fidda, Zühal, Eber, Talibe, Şevval, Hoşsen, Saidi, Ceto
    Sü İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri
    Geray, Oben, Spiridon, Özkaya, Demeter, Abdal-Wahab, Bayer, Malachi, Zürriyet, Kılıçer

    Sü İsmi Konulabilir Mi?

    Sü isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Sü isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.

    Sü İsmi Caiz Mi?

    Sü ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Sü isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir. Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…”

    Sü İsminin Özellikleri

    isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.

    Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.

    Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.

    Sü İsminin Sayı Analizi

    isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.
    S: 22
    Ü: 26

    Sü isminin numerolojik değeri: 48

    Sü İsminin Anlam Falı

    Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.

    İsim grubu 2 olanlar: DUYGUSAL

    Karakterinin en belirgin özelliği duygusallık.Hayatına duygularınla yön veriyorsun.Önemli kararlar alırken bile mantığınla değil duygularınla hareket ediyorsun.Bu nedenle, kimi zaman üzülüyorsun.Ancak sezgilerin güçlü olduğu için çoğunlukla doğru kararlar alıyorsun.Hayatın temelinin 'sevgi' olduğuna inanıyorsun.Felsefen sevmek ve sevilmek.Kimseden nefret etmemek başlıca kuralın.Sevgini olabildiğince çok insana vermek istiyorsun.İnsanlar da seni seviyor.Duygusallığın iş yaşamını da etkiliyor.Sevmediğin ve insanlığa yararlı olamadığın işlerde çalışmak istemiyorsun.Karşı cinste aradığın özellikler ise sonsuz aşk ve sadakat

    Sü İsmi İle Akrostiş Şiirler

    Sevdiğim senin gözlerine bakıpta
    Üzülür ağlar dönermisin geri.

    Sü İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı

    Sü isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.
    Sü isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.

    Sü


    Sü İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı

    Sü isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.
    Sü isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.

    Sü


    Sü İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı

    Sü isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.
    Sü isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.

    Sü


    Sü İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler

    Süleyman Turan (2): Düşbaz ile CIA kitabının yazarıdır.Süleyman Turan, 6 Mayıs 1976 tarihinde Tunceli'de doğmuştur. Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi 1999 yılı mezunudur. Turizm-Otelcilik sektöründe, ön büro yapısı içerisinde yöneticilik yapmış, çeşitli departmanlarda Fransızca tercümanı olarak çalışmıştır. 2005 yılından beri, Yeniden Anadoluk, Bizim Kemer dergilerinde ve Muhalif Gazete’de çeşitli konularda makale ve denemeler yazmıştır. Yazarın 2007 yılından beri beş kitabı yayınlanmıştır. Turan’ın 2014 basımı...
    Süleyman Özışık: Süleyman Özışık, 1 Mart 1971 tarihinde Iğdır’da doğmuştur. Hadi Özışık (d.1962) adında gazeteci abisi vardır. İlk Orta ve lise eğitimini Kars'ta tamamladı. Süleyman Özışık, ekonomiimine devam edemeyince istanbul'a gelerek çocuk yaşta iş hayatına atıldı. Vatani görevinin ardından hayali olan gazetecilik mesleğini icra etmek için Akşam gazetesinde staja başladı.3 yıl ücretsiz staj döneminden sonra Milliyet Gazetesi'nde göreve başladı ve 7 yıl burada görev yaptı.2000 yılında ekonomik kriz gerekçesi...
    Süleyman Atanısev: Süleyman Atanısev, 27 Ocak 1969 tarihinde Bursa’da doğmuştur. Annesi rahmetli Hatice Atanısev idi.1979 yılında sınavla girdiği, Bursa Devlet Tiyatrosu Feraizci Mehmet Şakir Bey gençlik kursundan yıllar boyunca tiyatro eğitim aldı. 9 yaşında Bursa Devlet Tiyatrosu’nda çocuk oyunlarında, büyük oyunlarında oynamaya başladı. 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü kazandı. 1994 yılında Eskişehir, Anadolu Üniversitesi Konservatuvarı’dan mezun oldu. Mezun old...
    Süleyman Turan: Süleyman Turan, 19 Kasım 1936 tarihinde istanbul Kadıköy’de doğmuştur. Gerçek Adı Süleyman Başturan’dır. İlk, orta ve liseyi Kadıköy’de okudu. Liseyi Haydarpaşa Lisesi’nde bitirdi. Daha küçük yaşlarda sanata karşı meraklı olduğu için halkevlerine girer çıkardı. Oralarda çalışmalar yapan resim hocalarının atölyelerine katılır resim yapmayı öğrenirdi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi ingiliz Filolojisine girer, ancak üçüncü sınıfa kadar okuyabildi.Yedek subay olarak askere gitti. O sırada Kore sav...
    Süreyya Duru: Süreyya Duru, 1930 yılında Samsun’da doğmuştur. Babası Naci Duru’dur.istanbul’a geldikten sonra Galatasaray Lisesi'nden 1949 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne 3 yıl devam etti ancak mezun olmadan okuldan ayrıldı. 1954 yılında okulu bıraktıktan sonra babasının kurmuş olduğu Duru Film'de çalışmaya başladı. 1955 yılında Fikret Hakan'ın başrolünde oynadığı Ömer Lütfi Akad'ın yönettiği “Beyaz Mendil” filminde prodüksiyon amirliği yaparak setlere adım attı. 1961 yapımı başro...
    Süreyya Serdengeçti: Ekonomist, Merkez Bankası eski başkanı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nda her kademede görev yapmış ve son olarak yürüttüğü başkanlık görevi sırasında ekonomik programın sağlıklı biçimde uygulanmasında ve enflasyonun düşürülmesinde büyük başarı sağlamıştır. 1952 yılında istanbul'da dünyaya geli tamamladıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi bölümüne devam etti. 1979'daki mezuniyetinin ardından 1980 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Dış Borç Erteleme Bölümünde çalışmaya ba...
    Süleyman Seyfi Öğün: Ocak 2016 ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı olarak görevlendirildi.Süleyman Seyfi Öğün, 14 Şubat 1959 tarihinde Muğla’da doğmuştur. Ortaokul ve lise öğrenimini Bursa Anadolu Lisesi'nde 1977 yılında tamamladı. Uludağ Üniversitesinden 1982 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesinde yüksek lisansını 1986 yılında yaptı. Uludağ Üniversitesinde 1991 yılında doktorasını tamamladı. Süleyman Seyfi Öğün, 1993 yılında doçent, 1998 yılında profesör oldu. 2010 yılına kadar Uludağ Ün...
    Süleyman Çelebi: Mevlit yazarı ve divan şairidir.Bir şaheser olan“Mevlid” adlı eserini 1409 yılında tamamlamıştır. Süleyman Çelebi, 1351 yılında Orhan Gazi döneminde Bursa'da doğmuştur. Vezir Ahmet Paşa’nın oğludur. Gençliğinde Bursa'da iyi bir eğitim aldığı sanılmaktadır. O devirde, Çelebi ünvanı ilim adamlarına ve Mevlevi tarikatı büyüklerine verilmekteydi. Mevlevi olduğuna dair kanıt yoktur. Bilgili tavırlarıyla Padişah Yıldırım Bayezid’in dikkatini çekmiş ve yapımı 1399’da tamamlanan Bursa Ulu Cami’ye imam o...
    Süleyman Seba: Beşiktaş'ın onursal başkanı. Beşiktaş Kulübüne 16 yıl süreyle başkanlık yapmış, sayısız başarılar kazandırmış, beşiktaş camiyası için "efsane" olanbaşkan. Beşiktaş'ın ve Türk sporunun en saygın ismlerinden biri. Süleyman Seba, 5 Nisan 1926'da Sakarya'nın Hendek ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Sakarya'da okuduktan sonra istanbul'a gelen Seba, lise eğitimine, Kabataş Erkek Lisesi'nde başladı. Bir süre sonra, Kabataş Lisesi'nin futbol takımına girmesiyle, futbol yaşantısındaki ilk adımı atmış old...
    Sümer Tilmaç: Sümer Tilmaç, 15 Temmuz 1948 tarihinde Malatya’da doğmuştur. Giritli bir memur baba ile Türkmenistan göçmeni memur bir annenin çocuğudur.1964 yılında Arena Tiyatrosu'nda oyunculuğa başladı. 1968 yılında istanbul Belediye Konservatuarı'ndan mezun oldu. Yaklaşık60 tiyatro oyununda rol aldı. Tiyatro çalışmalarının yanı sıra bir çok filmde de rol almıştır. 2002 yılında “Son” adlı filmdeki rolüyleuncu dalında 7. Sadri Alışık ödülünü kazandı.2005 yılında kendi yazdığı ve senaryosunda emeği olan “Ispan...

    Sü İsminin Dezavantajları Nelerdir?

    Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Sü ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Baskıcı, Sinsi olmalarıdır.

    Sü isminin Notasyonları Nelerdir?

    Sü isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.

    S: Sinop
    Ü: Ünye

    Sü Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

    S: Serhat
    Ü: Ümit
    Sü isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

    S: Sierra
    Ü:

    Sü isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..

    S: Seydi
    Ü:


Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •