Türkili İsminin Anlamı Nedir? Türkili Ne Demek?
Türkili ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Türkili isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Türkili isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Türkili isminin anlamı nedir? Türkili ne demek?
- Türkili isminin cinsiyeti: Erkek
- Türkili isminin kökeni: Türkçe
- Türkili isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
- Türkili ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
- Türkili ismindeki harf sayısı: 7
- Türkili isminin rengi: Mavi
- Türkili isminin nitelikeri: Romantik, Çekici, Komik, Hayalperest, Yaramaz, Gösterişli
İsim Analizi Türkili
Türkili isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir.
Türkili ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.
T: Duygularını söylemekte zorlanır. Ketum bir karaktere sahiptir. Genellikle içine kapalı ve suskun bir yapıya sahiptirler.
Ü: Sessiz bir yapısı vardır. İşlerini aceleye getirmez yavaş yavaş sağlam yapmayı tercih eder. Sessiz ve derinden ilerlerler.
R: Sert yapıya sahiptir. Karar verirken çok güçlük çeker. Tereddüt hayatının bir parçasıdır.
K: İş ve aşk hayatında başarılı, etrafınca tanınan ve sürekli başarılı olan bir kararktere sahiptir.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
İ: Kırılgan, Çok ama çok duygusaldır. Hemen incinir ve kırılır. Hassas bir bünyeye sahiptir.
Türkili İsmiyle Uyumlu İsimler
Türkili İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri
Türkiye, Sevgili, Nili, Laili, Lili, Türkan, Mili, Sili, Türknur, Türkü
Türkili İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri
Türkili, Türkoğlu, Türeli, Türkdoğdu, Türkay, Türkyılmaz, Türkalp, Türev, Türkdoğan, Türkaslan
Türkili İsmi Konulabilir Mi?
Türkili isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Türkili isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.
Türkili İsmi Caiz Mi?
Türkili ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Türkili isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir. Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…”
Türkili İsminin Özellikleri
Türkili isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.
Hayatı çok hızlı yaşarlar. Yolun en son şeridinde araba kullanmayı severler. Yeni işler, yeni projelerin içinde olmayı severler. Özel hayatlarında oldukça iddialı ancak bazen sinirli olabilirler. Duygularını kontrol altında tutmaları gerekebilir. Alınganlık yapabilen insanlardır.
Düşüncesel ve fiziksel olarak aktif olmayı, olayların içinde kalmayı seven insanlardır. Olabildiğince çok konuyla ilgilenmek isterler. Sezgileri kuvvetlidir. Amaçları olan insanlardır. Karizmatik insanlardır. Çevrelerinde her zaman değişik farklı insanlar omlarını isterler. İletişim yetenekleri oldukça iyidir. Ancak çok fazla aktivite ile ilgilenmeleri zaman konusunda sıkıntı yaşamalarına neden olabilir.
İç dünyalarında yaşadıkları yoğun duyguları dışarıya yansıtırlar. Olayları derinlemesine inceler ve düşünürler. İş ahlakları oldukça yüksektir. Bitip tükenmek bilmeyen bir enerji ile çalışırlar. Ancak iş ve özel hayatları arasındaki dengeyi ayarlamakta zorluk yaşayabilirler.
Sanatsal yetenekleri ve önsezileri oldukça kuvvetlidir. Yapacakları işlere odaklanırlar ve motivasyonları çok yüksektir. Yok sayılamayacak, hafife alınamayacak insanlardır. Ancak kaygı ve tereddüt içinde olurlar ise sinirlenmeye, şiddet göstermeye meyilli olabilirler.
Oldukça düşünceli ve merhametli insanlardır. Sanatsal yetenekleri fazladır ve yaratıcı insanlardır. Çok iyi gözlemcidirler. İyi bir modacı, yazar olabilirler. Ancak çok fazla işle uğraşmaktan bazen sıkıntı yaşayabilirler. Maymun iştahlı olabilirler ve işlerini bitirmeden başka işlere başlamaları başarısızlıklarına neden olabilir. Dengeli ve dikkatli hareket etmelidirler.
Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.
Türkili İsminin Sayı Analizi
Türkili isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.
T: 24
Ü: 26
R: 21
K: 14
İ: 12
L: 15
İ: 12
Türkili isminin numerolojik değeri: 124
Türkili İsminin Anlam Falı
Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.
İsim grubu 7 olanlar:MERHAMETLİ
Karakterinin en belirgin özelliği merhamet.Herkese ikinci bir şans vermekten yanasın.Yapılan hataları daima affediyor ve unutuyorsun.Kinci değilsin.Ancak bazen insanlar bu yönünü sömürebiliyor.Bu nedenle, kimi zaman üzülüyorsun.Fakat gerçek dostların senin iyi niyetini ve merhametini takdir ediyorlar.Dünyevi şeylere bağlılığın yok.Hayatın fani, kırgınlıkların saçma olduğunu savunuyorsun.Bu nedenle, dostlarına karşı çok titiz ve hoşgörülü davranıyorsun.Zor durumda olan insanlara yardım etmekten hoşlanıyorsun.Herkesi mutlu görmek istiyorsun.Karşı cinste aradığın özellikler ise iyi niyet ve samimiyet.
Türkili İsmi İle Akrostiş Şiirler
Tek tanem inan çok sevdim ben seni
Üzülür ağlar dönermisin geri.
Rüyalarımda hergece nasılsa olacaksın benim
Kimse bilmiyor artık geleceğin ne olacagını
İçimizde huzur dolacak bir gün
Lavanta kokulu düşlerime sen
İçimizde huzur dolacak bir gün
Türkili İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı
Türkili İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı
Türkili İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı
Türkili İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler
Türkili ismine ait herhangi bir tanınan kişi eklenmemiştir. Tanınmış kişi eklemek mi istiyorsunuz? Bize yollayın hemen yayınlayalım.
Türkili İsminin Dezavantajları Nelerdir?
Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Türkili ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Sessiz, Sinsi, Gaddar, Kıskanç, Kırılgan, Obur olmalarıdır.
Türkili isminin Notasyonları Nelerdir?
Türkili isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
T: Tokat
Ü: Ünye
R: Rize
K: Kars
İ: İzmir
L: Lüleburgaz
İ: İzmir
Türkili Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
T: Temel
Ü: Ümit
R: Rasim
K: Kadri
İ: İrfan
L: Lokum
İ: İrfan
|
Türkili isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
T: Tanfo
Ü:
R: Romeo
K: Kilo
İ:
L: Lima
İ:
Türkili isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
T: Turgut
Ü:
R: Reis
K: Kalyon
İ: İstif
L: Levent
İ: İstif
|