Sel İsminin Anlamı Nedir? Sel Ne Demek?
Sel ismini doğacak çocukları için düşünen anne ve baba adayları isim araştırması yaparken, Sel isminin anlamını merak ediyorlar. Merak edilen diğer konu da Sel isminin Kur'an-ı Kerim'de yeri var mı sorusunun cevabı. Peki Sel isminin anlamı nedir? Sel ne demek?
- Sel isminin cinsiyeti: Kız
- Sel isminin kökeni: Arapça
- Sel isimli kişi sayısı: Bilinmiyor
- Sel ismi kuranda geçiyor mu: geçmiyor
- Sel ismindeki harf sayısı: 3
- Sel isminin rengi: Pembe
- Sel isminin nitelikeri: Dürüst, Çalışkan, Gösterişli
Sel isminin anlamı: 1. Sürekli yağmurlardan ve eriyen karlardan oluşan taşkın su. 2. Etki ve iz bırakan güçlü durum, davranış. Sel ismi Arapça kökenli bir Kız ismidir.
Sel İsmi Kuranda Geçiyor mu? Sel isminin Kur'an'da geçip geçmediği internet üzerinde en çok araştırılan unsurlar arasında yer alıyor. Arapça kökenli bir isim olması yanında Sel ismi Kur'an'da Geçmiyor. Güzel ve anlamlı ifadeleri üzerinden Sel ismi son dönemlerde kız çocukları için en çok beğeni toplayan adlar arasında bulunuyor. Sel hem ad hem de sözlük anlamı olarak ortak şekilde değerlendirilmektedir.
Benim Sel ismi hakkında sormak istediğim bir sorum olacak. Doğacak olan çocuğumuza Sel ismini koymayı düşünüyoruz. İsim anlamının güzel ve dinen cazip olmasını istiyoruz. Sizce Sel ismin koymanın bir sakıncası var mı? .
Sel ismini koymanızda her hangi bir sakınca ve engel yoktur. Bize göre çok güzel isim koymuş olursunuz. Sağlıklı günler dileriz.
İsim Analizi Sel
Sel isminin analizi yapmak kişinin hangi karakteristik özelliklere sahip olduğunu öğrenmektir.
Sel ismindeki her harfe karşı bir karakteristik özellik denk gelmektedir.
S: Hayalperest, Hayal kurmak onun için bir eğlencedir. Ve bunu yaparken aşırıya kaçmaktan hiç korkmaz. Hayalperesttir.
E: Ruhsal dünyası çok karışıktır. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşayabilir ve bundan rahatsızlık duymaz.
L: En yetenekli kişiliktir. Sanatsal yönleri bulunmaktadır ve birçok alanda yetenek sahibidir.
Sel İsmiyle Uyumlu İsimler
Sel İsmiyle Uyumlu Kız İsimleri
Selenge, Şansel, Sele, Selva, Aksel, Seli, Ünsel, Selena, Selina, Selvihan
Sel İsmiyle Uyumlu Erkek İsimleri
Tansel, Selâmettin, Hepyüksel, Selçuk, Selahhaddin, Yüksel, Karamürsel, Dinçsel, Düşünsel, Veysel
Sel İsmi Konulabilir Mi?
Sel isminin çocuklara verilir mi yoksa verilmez mi konusunda görüşümüz bir sakınca olmadığı yönündedir. Sel isminin anlam ve analizleri bakımından yeni doğan çocuklara verilebilir.
Sel İsmi Caiz Mi?
Sel ismi dini açıdan yada İslami açıdan caiz mi değil mi diye bakacak olursak, Sel isminin hiçbir sakınca içermediğini söylemek gerekir. Allah Resulü Hz. Muhammed (s.a.a) şöyle buyurmuştur: “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…”
Sel İsminin Özellikleri
Sel isminin özellikleri aşağıdaki gibidir.
Sihirbaz gibidirler.Zorlukların üstesinden gelmek için mutlaka bir yol bulurlar. Çok sıcak kanlı ve tutkulu insanlardır. Hisleri çok kuvvetlidir. Ancak yine de dikkatli olmaları gerekir. Hislerine güvenerek davrandıklarında çok büyük hayal kırıklıkları yaşayabilirler. Bu nedenle hemen hareket etmeden beklemeleri gerekebilir. Duygusal iniş çıkışlar yaşayabilirler.
Aşk insanlarıdır. Aşk için yaşarlar. Özgürlüklerine oldukça düşkündürler. Hayatı yaşamayı çok severler. Arkadaşlarıyla dışarıda eğlenmeye bayılırlar. Olayları farklı yönleriyle görebilme ve değerlendirebilme yetenekleri vardır. Objektif düşünen insanlardır.
Çok atak insanlardır. Olayların gidiş yönüne göre karar verirler. Yaşayarak öğrenmeyi severler. Ancak bazı zamanlarda karar verme süreleri uzar ve başarısız olabilirler. Oldukça dürüst ve hoşgörülü insanlardır. İyilik yapmayı çok severler. Seyahat etmeye bayılırlar. Atak olmaları nedeniyle sakarlıkları da olabilir.
Sel İsminin Sayı Analizi
Sel isminin numerolojisini isimde yer alan her bir harfin alfabedeki rakamsal karşılığına göre hesaplıyoruz.
S: 22
E: 6
L: 15
Sel isminin numerolojik değeri: 43
Sel İsminin Anlam Falı
Numerolojinin en ilginç bölümlerinden biri de insanın isminin kaderine yaptığı etkidir.Ancak kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz.İsim falı Karakter, gelecek ve geçmişi sayılarla çözmeye çalışan fal bilim dalıdır. Başlangıcı ise Antik çağlara, Mezopotamya ve Eski Mısır'a kadar dayanır.
İsim grubu 3 olanlar:LİDER
Karakterinin en belirgin özelliği liderlik.İnsanları kontrol etmekten ve olayların gidişatını belirlemekten hoşlanıyorsun.Ancak bencil değilsin.Sadece olayları organize etmek istiyorsun.Bu konuda oldukça başarılısın.İyi bir yönetici olabilirsin.Nerede, nasıl davranılacağını biliyorsun.Çevrendekiler de sana güveniyor.İş yaşamında olduğu kadar özel yaşamında da lider olmak istiyorsun.Ailen ya da arkadaş grubunla birlikteyken tüm organizasyonlara ve yapılacaklara sen karar veriyorsun.Kimse sana karşı çıkmıyor.Çevrendekiler fikirlerinden memnun.Karşı cinste aradığın özellikler ise hoşgörü ve şefkat.
Sel İsmi İle Akrostiş Şiirler
Sana sarılmak belki en büyük hayalim,belki en masumca dileğim
E lveda diyemez sana dudaklarım
Leyla mecnun kıskandı bizi
Sel İsminin Parmak Alfabesiyle Yazılışı
Sel isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.
Sel isiminin Türk işaret dilinde ve parmak alfabesiyle yazılışını aşağıdaki hareketli resimlerle öğrenebilir ve işitme engelli (sağır) insanlara isminizi söyleyebilirsiniz.
Sel İsminin Görme Engelliler İçin Yazılışı
Sel isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.
Sel isiminin görme engelliler için kabartmalı yazılışı aşağıdaki gibidir. Görme engelliler için kalıcı olması amacıyla karton üzerine yazılan ve parmak dokundurularak okunan özel bir yazı sistemi kullanırlar. Latin alfabesine benzemeyen ve üretilmesi daha kolay olan sade bir sistemle uygulanmış bu yazı, kartonu delerek yazılır. Braille Yazı, en basit olarak elle, tablet adı verilen plastik ya da metal alet ve çivi benzeri bir kalemle yazılır.
Sel İsminin Göktürk (Orhun) Alfabesiyle Yazılışı
Sel isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.
Sel isiminin göktürk/orkun alfabesiyle yazılışı aşağıdaki gibidir. Orhun harfleri kullanılarak yazılan metinde harfler bitişmez, ayrı yazılır. Sözcükler, aralarına üst üste iki nokta koyulmak suretiyle birbirinden ayrı yazılır.
Sel İsimli Tanınan/Ünlü Kişiler
Selin Girit: Selin Girit, 1977 yılında Tunceli’de doğmuştur. istanbul Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Londra’da Royal Academy of Dramatic Art (RADA) ve King's College'da Metin ve Performans çalışmaları üzerine yüksek lisans yaptı. 2000 yılında “Altıdan Sonra Tiyatro” adlı özel tiyatro topluluğuna katıldı. Burada; Bekleme Salonu, Ver Elini, Yeni Dünya! ve Satıcının Ölümü oyunlarında oyuncu olarak görev yaptı.Aleks Sierz'in kitabını “Suratına Tiyatro: Britanya'da In-Yer-Face...
Selin Şekerci: Selin Şekerci, 1 Haziran 1988 tarihinde İzmir, Karşıyaka’da doğmuştur. Babası Arap, annesi Azeri asıllıdır. Annesi ve babası o 5 yaşındayken boşanmıştır.8 yaşına kadar bale eğitimi aldı. İlkokul, ortaokul ve liseyi İzmir'de okudu. Annesinin ısrarı ve yardımları ile tiyatro kursuna gitti. Önce İzmir’de özel bir tiyatroda çocuk oyunlarında oynadı. Ardından İzmir Devlet Tiyatrosu’nda yer aldı. Daha sonra 2006 yılında 18 yaşındayken İstanbul'a geldi ve dizilerde, reklamlarda oynamaya başladı. Sihirl...
Selahattin Terlemez: Tiyatro ve dizi oyuncusu, askerSelahattin Terlemez, 25 Temmuz 1953 tarihinde istanbul, Fatih’de doğmuştur. İstanbul Rami Ortaokulu ve Plevne Lisesi’ndeki orta öğretiminden sonra Çankırı Astsubay Hazırlama Okulundan 1972 yılında mezun oldu. Ardından İstanbul Tuzla Piyade sınıf okulunda okuyarak 1973 yılında Astsubay olarak Türk Silahlı kuvvetlerinde görev yapmaya başladı. 1998 yılında Türk Silahlı uktan sonra dizi oyunculuğuna başladı. Birçok dizi ve sinema filminde rol aldı. 2007 yılında Alanya’...
Selim Gülgören: AranjörSelim Gülgören, 20 Kasım 1985 tarihinde istanbul, Üsküdar’da doğmuştur. Müziğe altı yaşında iken ablasının hediye ettiği org çalarak başladı. Daha sonra darbuka, gitar, kanun ve perküsyon gibi müzik aletlerini çalmaya başladı. Marmara Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliği ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletmecilik bölümünden mezun olmuştur. Selim Gülgören, 2000'li yılların ortalarında rekladı. Ayrıca Boğaziçi Müzik Okulu Türk Sanat Müziği bölümü Üsküdar Musiki Cemiy...
Selin Ortaçlı: Selin Ortaçlı, 24 Aralık 1986 tarihinde doğmuştur. Tam adı Ayla Selin Ortaçlı’dır. Anne ve babası da mankendir. Ortaokul ve liseyi İtalyan Lisesi'nde okudu. Liseden sonra da İtalya'da moda alanında önemli okullardan birisi olan Marangoni ve Politecnico üniversitelerini kazandı ama Türkiye’den ayrılmak istemediği için gitmedi ve Yeditepe Üniversitesi İtalyanca Sanat ve Tasarım Bölümü'nde okudu. İlkokul yıllarında Derishow'un Hayalimasında birinci oldu. 2006 yılında yapılan Fashion TV'nin düzenled...
Selin Boronkay: İş kadını, MenajerSelin Boronkay, 16 Nisan 1974 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Dedesi Macaristan'dan gelip Türkiye’ye yerleşmiş. Ortodoks-Rum vatandaşlarımızdan ünlü iş adamı olan Zoltan Boronkay’ın üç kızının ortancasıdır. Liseyi İstanbul’da bitirdikten sonra Üniversiteyi Boğaziçi Üniversitesinde ve Almanya’da işletme üzerine okuyup, Türkiye’ye döndü. Bir süre aileşirketinde çalıştı, sonraAjans açmayi kurdu. Demet Akalın'ın, Hayko Cepkin'in basın danışmanlığını yaptı.AKUT’un üyesi olan Selin ...
Selen Uçer: Selen Uçer, 5 Mayıs 1983 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Tam adı Leyla Selen Uçerdir. Annesi ve babası Kimya mühendisidir. İstanbul'un Karaköy semtinde bulunan Avusturya Lisesi'ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünden mezun oldu. Aynı zamanda Üniversite yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları’nda oyunculuğa başladı. Yarı zamanlı olarak İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü'ne devam etti. İstanbul Devlet Konservatuarı’nda Gül Sabar’ın ...
Selmi Andak: Selmi Andak, 1921 yılında İzmir’de doğmuştur. Galatasaray Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile birlikte İstanbul Belediye Konservatuvarında müzik eğitimi gördü ardından Paris’e giderek “École Normale de Musique”de kompozisyon (beste) bölümünde ihtisas yaptı. Ailesinin tek evladı olan Selmi Andak, Uzun bir zaman Fransa'da yaşamıştır. Yaptığı bestelerin yanı sıra, uzun yıllasanat ve müzik eleştirmeni olarak görev yaptı.Yaklaşık 800 bestesi bulunan Selmi Andak, ...
Selahattin İçli: Selahattin İçli, 6 Ekim 1923 tarihinde Babası İbrahim İçli ve annesi Zekiye İçli’nin üç çocuğunun en büyüğü olarak İstanbul Beşiktaş’ta doğmuştur. Nimet ve Ümran adında iki kız Kardeşi vardır. 1927 yılında Babasının Susurluk Borasit Madeni’nde görev almasıyla, ilkokulu Susurluk'ta, Ortaokulu ve Liseyi Balıkesir'de yatılı olarak okudu. Bestekar Şerif İçli, babasının amca oğludur. 1949 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1950ırı Piyade Atış Okulu tabibi olarak yaptı. Askerlik sonrası 1953 y...
Selma Güneri: Selma Güneri, 31 Ocak 1951 tarihinde istanbul’da doğmuştur. Babası ses sanatçısı Lütfi Güneri’dir. Babasının mesleğinden dolayı çocukluğu Amerika'da geçti. Ortaokul yıllarında annesiyle birlikte Türkiye'ye döndü. İlkokulu Amerika'da okuduktan sonra İstanbul’a gelmiş. Şişli Koleji'nde ve Kandilli Kız Lisesi'nde yatılı okudu. Kandilli Kız Lisesinin orta kısmından sonra öğrenimini bıraktı. 1964 yılındaPerde Dergisinin açtınalist seçildi ardından birinci oldu. Aynı yıl 1964 yılında Halit Refiğ'in yö...
Sel İsminin Dezavantajları Nelerdir?
Her bireyin kendine göre farklı dezavantajları olsa da Sel ismine ait kişilerin generel olarak dezavantajları Baskıcı, Gereksiz İnatçı, Obur olmalarıdır.
Sel isminin Notasyonları Nelerdir?
Sel isminin Türk Dil Kurumunda kabul görmüş notasyona göre yazılışı aşağıdaki şekildedir.
S: Sinop
E: Edirne
L: Lüleburgaz
Sel Yavuz isminin kara kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
S: Serhat
E: Ekrem
L: Lokum
|
Sel isminin Nato ve Hava kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
S: Sierra
E: Echo
L: Lima
Sel isminin deniz kuvvetleri notasyonuna göre yazılışı aşağıdaki şekildedir..
S: Seydi
E: Engin
L: Levent
|