Şerbetli Helvam (Çok Beğenilen)

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Şerbetli Helvam (Çok Beğenilen)

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Şerbetli Helvam (Çok Beğenilen)

    Kaç Kişilik: 2-4

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 25dk


    Şerbetli Helvam (Çok Beğenilen) Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 türk kahvesi fincanı irmik
    • 2 türk kahvesi fincanı un


    Şerbeti için;

    • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tozşeker
    • 2 su bardağı su


    Şerbetli Helvam (Çok Beğenilen) Tarifi Yapılışı

    Merhaba; ben tatlı yaptığımda şerbet artınca helva yaparım. Çünkü kaynatılmış ve soğutulmuş şerbetle yapılan helva şahane oluyor. Deneyin görün derim.

    1. Önce şerbeti yapıp soğutalım.
    2. Küçük bir tencereye suyla şekeri koyup, iyice karıştırarak ocağa alalım.
    3. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatalım. Ağzı açık bir şekilde soğumaya bırakalım.
    4. Bir tavaya yağları koyup eritelim.
    5. Unu ve irmiği ekleyip kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kavuralım. Çok koyu kahverengi olmayacak.
    6. Sonra soğumuş şerbeti dökelim. (dikkat sıçrıyor, yanmayın)
    7. Şerbeti çekinceye kadar karıştırıp 1-2 dakika kavurduktan sonra ocağı kapatalım.
    8. Tavanın kapağını kapayıp 15 dakika demlendirelim. istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



    Tarife Ait Diğer Resimleri























  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •