Patlıcan Yatağında Levrek

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Patlıcan Yatağında Levrek

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Tahsin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Patlıcan Yatağında Levrek



    Kaç Kişilik
    5 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Patlıcan Yatağında Levrek Tarifi İçin malzemeler

    • 2 levrek
    • 2 patlıcan
    • 1 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Yarım çay kaşığı karabiber
    • 10 g taze kaşar peyniri

    Patlıcan Yatağında Levrek Nasıl Yapılır?

    • Levreklerin kafa, deri ve kılçıklarını temizleyip fileto haline getirin. Patlıcanları közleyip soyun.
    • Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun.
    • Kavrulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
    • Közlenen patlıcanları bir kapta ezerek beşamel sosla karıştırın. Kiremit bir kabın altına hazırladığınız sostan biraz koyup levrek filetoyu üzerine yerleştirin. Kalan sos ile filetoların üzerini kaplayın.
    • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından almadan 5 dakika önce üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyip tekrar fırına sürün.
    • Kaşar peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirmeye devam edin. Fırından alıp sıcak servis yapın.





  2. Tahsin üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •