Kaç Kişilik
4 kişilikHazırlama Süresi
30 dakikaPişirme Süresi
50 dakika
İşkembeli Nohut Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg dana işkembe
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4.5 su bardağı su
- Tuz
- Tane kara biber
- Kırmızı pulbiber
- Maydanoz
İşkembeli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?
- İşkembeyi yıkayıp küp doğrayın. 1 diş sarımsak ve tane karabiberlerle birlikte tencereye alın. Üzerine su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip 2 dakika daha kavurun.
- İşkembeleri haşlama suyu ile soğanlara ekleyin ve 10 dakika pişirin.
- Nohut, tuz ve karabiberi ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine pul biber serpiştirip maydanoz ile süsleyerek servis yapın.