Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
35 dakikaPişirme Süresi
15 dakika
Profiterollü Pasta Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 paket hazır dolgu kreması
- 2.5 çay bardağı soğuk süt
- 6~7 profiterol topu
- 1 kat hazır pasta tabanı
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı granül kahve
Muhallebi için
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1.5 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 100 gr labne peyniri
Sos için
- 100 ml krema
- 200 gr çikolata
Profiterollü Pasta Nasıl Yapılır?
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin pasta tarifleri listesinden iyi bir seçim. Dolgu kreması ve 2.5 çay bardağı soğuk sütü mikserle çırpın ve profiterol toplarının içlerini doldurun. Pasta tabanının tek katını kahve ve 1 su bardağı sütle ıslatın. 2 su bardağı süt, toz şeker, un ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ilınınca labne peynirini ekleyin ve mikserle çırpın. Yarısını kekin üzerine yayın. Profiterol toplarını üzerine dizip kalan sosu üzerine gezdirin. Kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Pastanın üzerine çikolata sosunu gezdirip servis yapın.