Samsa Tatlısı

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Samsa Tatlısı

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Samsa Tatlısı



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Samsa Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

    • 200 gr milföy hamuru
    • Yarım su bardağı toz badem
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 yumurta akı 

    Şerbet için:

    • 3.5 kahve fincanı toz şeker
    • 2 çay bardağı su
    • Yarım limon

    Samsa Tatlısı Nasıl Yapılır?

    • Bir kapta badem, şeker ve yumurta akını karıştırın. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açıp hazırladığınız bademli karışımı ortasına uzunlamasına yayın.
    • Hamuru rulo şeklinde sarıp bir tepsiye alın ve 45 dakika dinlendirin. Küçük parçalar halinde kesip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
    • Bir tencerede şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın. Fırından aldığınız sıcak hamurun üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün.
    • Tatlı şurubu çekince ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

      Afiyet olsun.
      Özel günlerde sunabileceğiniz yeni tarifler arıyorsanız, şerbetli tatlılara göz atabilirsiniz.






  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •