Pratik Kat Kat Katmer

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Pratik Kat Kat Katmer

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Pratik Kat Kat Katmer

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 30dk


    Pratik Kat Kat Katmer Tarifi İçin Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı ılık su
    • 1 tatlı kaşığı tuz


    Açmak Ve Arasına Sürmek İçin ;

    • 3 dolu yemek kaşığı un
    • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ yada margarin


    Pratik Kat Kat Katmer Tarifi Yapılışı

    Merhaba arkadaşlar şimdi sizlere çok pratik bir hem çıtır hemde tel tel ayrılan katmer tarifini vereceğim hiç yufka açıklayanların bile kolaylıkla yapabileceği bir tarif evet fazla uzatmayayım ben tarife geçeyim 😁

    1. Öncelikle unu eleyip yoğurma kabına alalım üzerine tuzu ekleyip karıştıralım suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım ve 4. 5. dakika hamur iyice toparlanıp özleşene kadar yoğuralım.
    2. Ardından üzerine poşet kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım vaktiniz varsa daha uzun bırakabilirsiniz
    3. O arada yağı eritelim hazır olsun hamur dinlendikten sonra tezgah üzerinde uzunca bir rulo yapıp on eşit bezeye bölelim bezeleri yuvarlayıp kenara alalım.
    4. Tezgahı biraz unlayıp bir adet bezeyi küçük bir pasta tabağı büyüklüğünde açalım üzerinin her tarafını fırça yardımıyla yağlayalım.
    5. Bir çay kaşığı kadar un serpiştirelim ve mektup seklini alacak biçimde resimde görüldüğü gibi aralarını yağlayıp unlayarak katlayalım ve kenara alalım.
    6. Bir beze daha alıp pasta tabağı büyüklüğünde açalım ve yine yağlayıp unlayalım tam ortasına katladığımız ilk yufkayı bırakalım ve yine mektup seklini alacak biçimde katlayalım her katladığımız yeri yağlayıp unlayalım
    7. Tüm bezeler bitinceye kadar bu şekilde devam edelim tüm bezeler bitince bir adet hazırladığımız katmeri tezgaha alıp biraz un serpiştirelim.
    8. Parmaklarımızla bastıra bastıra biraz büyütelim ve merdaneyle yarım santim olacak kadar açalım 2 tatlı kaşığı tereyağ eklenip ısıtılmış tavaya bırakalım orta ateşte iki yüzünü iyice nar gibi kızartalım.
      Deneyeceklere kolay gelsin.


    Biraz uzun anlattım size karışık gelebilir bu sizi korkutmasın çok basit resimler size yardımcı olacaktır.


    Tarife Ait Diğer Resimleri































































  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •