Kaç Kişilik: 4-6
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 20dk
Kabaklı Nefis Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 3 adet orta boy kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- İsteğe bağlı 1-2 adet acı biber
- 1 adet domates (kabuğu soyulmuş)
- 1 su bardağı kısırlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
Kabaklı Nefis Pilav Tarifi Yapılışı
- Yağlar tavaya alınır eritilir, üzerine yemeklik doğranan soğan ilave edilir 2 dakika kavrulur.
- Daha sonra doğranan kabaklar ilave edilip birlikte 10 dakika kadar kavrulur.
- Kavurduktan sonra doğranmış biber ve domatesler sırayla ilave edilir tekrar kavrulur.
- En son salça konur karıştırılır.Tuzu ilave edilir
- Üzerine 3-4 su bardağı kaynar su(su ölçüsünün içerisine kemik suyu eklerseniz çok yakışıyor) eklenir, 5-10 dakika kısık ateşte kaynatılır. (sebze ile suyun özdeşmesi için. )
- Daha sonra bulgur ilave edilir, suyunu çekince karıştırılıp altı kapatılır. ( ince bulgur olduğu için çabuk pişiyor, kontrollü pişirilmesi gerekiyor)
🍽Kaynar su ölçüsü 3-4 su bardağıdır, bulgurunuzun su çekmesine göre değişebilir.
🍽Kabak sevmeyeni bile sevdiren nefiss bir tarif, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😋