Kaç Kişilik: 8-10
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 30dk
Gül Tatlısı (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için:
- 2 ,5 bardak şeker
- 3 bardak su
- 1-2 damla limon suyu
Hamuru için:
- 2 çay bardağı irmik
- 1 ,5 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
- 1 ,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 çay bardağı un (Aldığı kadar)
Gül Tatlısı (Videolu) Tarifi Yapılışı
- Şerbeti için şeker ve su tencereye alınarak ocağa koyulur. Kaynadığında limon suyu ilave edilip ocağın altı kısılır. Yaklaşık 20 dakika sonra şerbet hazırdır. Soğumaya bırakılır.
- Hamuru için yumurta, yoğurt, yağlar, irmik ve kabartma tozu uygun bir kaba alınarak karıştırılır. Yavaş un ilavesiyle birlikte hamur çok sert olmayacak biçimde yoğrulur.
- Üzeri örtülüp 15-20 dakika dinlendirilir.
- Hamur ikiye bölünüp merdane ile ince olacak şekilde açılır. Çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller çıkartılır.
- Dört dört olacak şekilde hamurlar kenarları üst üste gelecek biçimde yerleştirilir.
- Yukarıdan aşağıya kıvrılır. Tam ortadan ikiye kesilir. Kesilen yerler alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir.
- Tam ortalarına arzuya gören fındık, ceviz, badem yerleştirilir.
- Önden ısıtılmış 180 derece alt/üst ayar fansız fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak tatlılara soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti iyice çektiğinde servis edilir.
Afiyet olsun.