Pastane Usulü Tam Kıvamında Şekerpare (Videolu)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Pastane Usulü Tam Kıvamında Şekerpare (Videolu)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Pastane Usulü Tam Kıvamında Şekerpare (Videolu)

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 20dk

    Pişirme: 30dk


    Pastane Usulü Tam Kıvamında Şekerpare (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler

    Hamur için:

    • Bardak ölçüm : 200 ml
    • 250 gr tereyağı veya margarin (Oda ısısında)
    • 2 yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayırılacak)
    • Yarım bardak irmik
    • Yarım bardak pudra şekeri
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu
    • Aldığı kadar un / 3 bardak kullandım


    Şerbeti için:

    • 2 ,5 bardak şeker
    • 3 ,5 bardak su
    • 1 yemek kaşığından biraz az limon suyu


    Üzeri için:

    • Ayırılmış olan 1 yumurta sarısı (Dilerseniz kullanmayabilirsiniz)
    • Fındık
    • Yeşil fıstık


    Pastane Usulü Tam Kıvamında Şekerpare (Videolu) Tarifi Yapılışı

    1. Şerbeti için şeker ve su tencere alınıp kaynamaya bırakılır.
    2. Kaynadığı anda ocak orta ateşe alınıp içerisine limon suyu ilave edilir. Yaklaşık 20 dakika daha kaynatılmaya devam edilir.Şerbet ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
    3. Hamuru için yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler alınır ve karıştırılır.
    4. En son yavaş yavaş un ve kabartma tozu ilavesiyle birlikte orta sertlikte bir hamur yoğurulur.
    5. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılarak elde yuvarlanır. Pişirilecek tepsiye dizilir.
    6. Ortalarına fındık, ceviz, badem vs. hafif bastırılarak yerleştirilir.
    7. Önceden ısıtılmış 175 derece alt/üst ayar fansız fırında yaklaşık 30-35 iyice kızarana kadar pişirilir.
    8. Fırından çıkarılan sıcak şekerparelerin üzerine 2-3 dakika sonra iyice soğumuş olan şerbet gezdirilir.
    9. Şekerpareler şerbetini çekip soğuduklarında başka bir tepsiye alınır.(Hatta ben başka bir tepsiye aldıktan sonra 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendiriyorum daha güzel oluyor)


    Afiyet olsun.




    Tarife Ait Diğer Resimleri























































Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •