Gül Tatlısı (Videolu)

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Gül Tatlısı (Videolu)

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Gül Tatlısı (Videolu)



    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 30dk


    Gül Tatlısı (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler

    Şerbeti için:

    • 2 ,5 bardak şeker
    • 3 bardak su
    • 1-2 damla limon suyu


    Hamuru için:

    • 2 çay bardağı irmik
    • 1 ,5 çay bardağı yoğurt
    • 2 adet yumurta
    • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
    • 1 ,5 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 paket kabartma tozu
    • 4-5 çay bardağı un (Aldığı kadar)


    Gül Tatlısı (Videolu) Tarifi Yapılışı

    1. Şerbeti için şeker ve su tencereye alınarak ocağa koyulur. Kaynadığında limon suyu ilave edilip ocağın altı kısılır. Yaklaşık 20 dakika sonra şerbet hazırdır. Soğumaya bırakılır.
    2. Hamuru için yumurta, yoğurt, yağlar, irmik ve kabartma tozu uygun bir kaba alınarak karıştırılır. Yavaş un ilavesiyle birlikte hamur çok sert olmayacak biçimde yoğrulur.
    3. Üzeri örtülüp 15-20 dakika dinlendirilir.
    4. Hamur ikiye bölünüp merdane ile ince olacak şekilde açılır. Çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller çıkartılır.
    5. Dört dört olacak şekilde hamurlar kenarları üst üste gelecek biçimde yerleştirilir.
    6. Yukarıdan aşağıya kıvrılır. Tam ortadan ikiye kesilir. Kesilen yerler alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir.
    7. Tam ortalarına arzuya gören fındık, ceviz, badem yerleştirilir.
    8. Önden ısıtılmış 180 derece alt/üst ayar fansız fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir.
    9. Sıcak tatlılara soğuk şerbet gezdirilir. Şerbeti iyice çektiğinde servis edilir.


    Afiyet olsun.




    Tarife Ait Diğer Resimleri











































Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 2 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 2)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •