Kaç Kişilik
10 kişilikHazırlama Süresi
30 dakikaPişirme Süresi
35 dakika
Bezeli İrmikli Kek Tarifi İçin malzemeler
- 1 yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şurup için
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Üzeri için
- 1 poşet toz kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 10 beze
Bezeli İrmikli Kek Nasıl Yapılır?
- Kremşanti ve 1 su bardağı soğuk sütü mikserle katılaşana kadar çırpın. Bezelerin 5 adedini ufalayıp kremşantiyle karıştırdıktan sonra buzdolabında bekletin.
- Şurubu hazırlamak için şeker ve suyu bir tencereye aktarıp kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Keki hazırlamak için derin bir kapta yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar mikserle iyice çırpın. Üzerine yoğurt, un, vanilya, kabartma tozu ve irmiği ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış kek kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirip çıkarın. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine soğumuş şurubu gezdirin. Kek iyice soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine spatula ile yayın. Bezelerin geri kalanı ile süsleyip servis yapın.