Samsa Tatlısı

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Samsa Tatlısı

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Samsa Tatlısı



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    25 dakika
    Pişirme Süresi
    40 dakika

    Samsa Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

    • 200 gr milföy hamuru
    • Yarım su bardağı toz badem
    • 2 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 yumurta akı 

    Şerbet için:

    • 3.5 kahve fincanı toz şeker
    • 2 çay bardağı su
    • Yarım limon

    Samsa Tatlısı Nasıl Yapılır?

    • Bir kapta badem, şeker ve yumurta akını karıştırın. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açıp hazırladığınız bademli karışımı ortasına uzunlamasına yayın.
    • Hamuru rulo şeklinde sarıp bir tepsiye alın ve 45 dakika dinlendirin. Küçük parçalar halinde kesip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
    • Bir tencerede şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın. Fırından aldığınız sıcak hamurun üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün.
    • Tatlı şurubu çekince ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

      Afiyet olsun.
      Özel günlerde sunabileceğiniz yeni tarifler arıyorsanız, şerbetli tatlılara göz atabilirsiniz.






  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •