Kaç Kişilik
6 kişilikHazırlama Süresi
25 dakikaPişirme Süresi
40 dakika
Samsa Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 200 gr milföy hamuru
- Yarım su bardağı toz badem
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 yumurta akı
Şerbet için:
- 3.5 kahve fincanı toz şeker
- 2 çay bardağı su
- Yarım limon
Samsa Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Bir kapta badem, şeker ve yumurta akını karıştırın. Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açıp hazırladığınız bademli karışımı ortasına uzunlamasına yayın.
- Hamuru rulo şeklinde sarıp bir tepsiye alın ve 45 dakika dinlendirin. Küçük parçalar halinde kesip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
- Bir tencerede şeker, su ve limonu kaynatıp şerbet hazırlayın. Fırından aldığınız sıcak hamurun üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün.
- Tatlı şurubu çekince ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Özel günlerde sunabileceğiniz yeni tarifler arıyorsanız, şerbetli tatlılara göz atabilirsiniz.