Kaç Kişilik
10 kişilikHazırlama Süresi
15 dakikaPişirme Süresi
35 dakika
Elma Reçeli Tarifi İçin malzemeler
- 10 doğranmış orta boy elma
- 5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 3 tane karanfil
- 3 çubuk tarçın
Elma Reçeli Nasıl Yapılır?
- Tencerede su ve şekeri 5 dakika kaynatın. Elma, tarçın ve karanfil ekleyerek karıştırın.
- Limon tuzunu da ekledikten sonra kısık ateşte 30 dakika pişirin. Kavanozu ve kapağını kaynar suya sokup çıkarın ve fırında iyice kurutun.
- Kavanozlar ve reçel sıcakken reçelleri kavanozlara doldurarak kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Afiyet olsun.
Elma Reçelinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte kullanacağınız elmaların olgun ve taze olmasına dikkat edin. Başlamadan önce kabuklarını alacalı bir şekilde soyabilirsiniz.
- Yeşil elma ekşi olduğu için, kırmızı veya sarı elma kullanabilirsiniz. Elmaların tadına bakarak şeker miktarını değiştirebilirsiniz.
- Kıvamının tutması için sık sık kontrol edin ve karıştırma esnasında tahta kaşık kullanın. Cam kavanozları sıcak su ile sterilize etmeyi unutmayın.
- İçerisine atacağınız tarçını çubuk veya toz halinde kullanabilirsiniz. Limon tuzu yerine limon suyu da ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız reçel kavanozlarını, serin bir yerde muhafaza ederek kullanım süresini uzatabilirsiniz.
1 Porsiyon Elma Reçeli Kaç Kaloridir?
Doğal meyvelerle hazırlanan elma reçelinin 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 110 kaloridir. Kilo ve şeker kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir. Şekersiz elma reçeli için, tatlı kırmızı elmalardan kullanabilirsiniz. Alternatif olarak erik reçeli veya taze incir reçeli tarifi deneyebilirsiniz.
Siz de evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz yeni tatlar arıyorsanız, pratik tatlı tariflerine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.