Kaç Kişilik: 2-4
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 25dk
Şerbetli Helvam (Çok Beğenilen) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 türk kahvesi fincanı irmik
- 2 türk kahvesi fincanı un
Şerbeti için;
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı tozşeker
- 2 su bardağı su
Şerbetli Helvam (Çok Beğenilen) Tarifi Yapılışı
Merhaba; ben tatlı yaptığımda şerbet artınca helva yaparım. Çünkü kaynatılmış ve soğutulmuş şerbetle yapılan helva şahane oluyor. Deneyin görün derim.
- Önce şerbeti yapıp soğutalım.
- Küçük bir tencereye suyla şekeri koyup, iyice karıştırarak ocağa alalım.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatalım. Ağzı açık bir şekilde soğumaya bırakalım.
- Bir tavaya yağları koyup eritelim.
- Unu ve irmiği ekleyip kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika kavuralım. Çok koyu kahverengi olmayacak.
- Sonra soğumuş şerbeti dökelim. (dikkat sıçrıyor, yanmayın)
- Şerbeti çekinceye kadar karıştırıp 1-2 dakika kavurduktan sonra ocağı kapatalım.
- Tavanın kapağını kapayıp 15 dakika demlendirelim. istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.