Kaç Kişilik: 12-14
Hazırlama: 30dk
Pişirme: 20dk
Pastane Usulü Saçaklı Poğaça (Hamuruna Bayılacaksınız) (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler
- Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml
- Kullandığım çay bardağı ölçüsü : 120 ml
Hamuru için:
- 2 bardak ılık su (Dilerseniz bir bardağını süt olarak ekleyebilirsiniz)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 6 buçuk bardak un ( Dikkatli ekleyin markaya ve kaliteye göre un ölçüsü değişebilir)
Arası için:
- Yeterli miktarda yağlı sürülebilir beyaz peynir
Kenarlarına sürmek için:
Bulamak için:
- Kıyılmış maydanoz, rendelenmiş kaşar veya salam.
- Yumurta sarısı
Pastane Usulü Saçaklı Poğaça (Hamuruna Bayılacaksınız) (Videolu) Tarifi Yapılışı
- Şeker, ılık su ve maya uygun derince bir kaba alınır.
- Maya eriyinceye kadar karıştırılır. Yağ ve tuz ilave edilir karıştırılır. Kontrollü un ilavesiyle birlikte kulak memesi yumuşaklığında hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
- Üzeri kapatılıp ılık bir ortamda hamur iki katı oluncaya kadar mayalandırılır. Yaklaşık bir saat.
- El hafif yağlanarak mayalanan hamurun havası alınarak toparlanır.
- Yumurtadan küçük,, cevizden büyük parçalar kopartılarak tezgah üstünde yuvarlanır.
- Tepsiye dizilir.15-20 dakika da tepsi mayası yaptırılır.
- Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür.(Yumurta sarısına her yumurta için yaklaşık bir çay kaşığı kadar pekmez karıştırılırsa daha güzel kızarır)
- Isıtılmış 200 derece alt-üst ayar faksız fırında 20 dakika kadar kızarana kadar pişirilir(Fırından aldıktan sonra üzerlerini beş dakika kadar temiz bir bezle örterseniz daha yumuşak poğaçalar elde edersiniz)
- Oda ısısına gelen poğaçalar ortadan kesilir içlerine beyaz peynir sürülür.
- Kesilen kısımlarına da krem peynir sürülerek maydanoza bulanır ve servis edilir.
Afiyet olsun.
https://www.youtube.com/watch?v=L7W_eAz4M18