Kırşehir Ahi Helvası

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 2 von 2

Thema: Kırşehir Ahi Helvası

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Yeni Üye Avatar von Merakli-40

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Türkiye/Turkey Kırşehir Ahi Helvası


    Kırşehir Ahi Helvası

    MALZEMELER
    5 su bardağı un,
    1 su bardağı pekmez,
    1 paket margarin,
    Yarım çay bardagı sıvıyağ,
    1 su bardağı toz şeker,
    150 gr ceviz,
    2 su bardagı su,

    HAZIRLANIŞI
    Şeker, bir su bardağı su ve pekmez karıştırılıp ateşe konur.
    Bir taşım kaynatılır, tencerenin ateşi, şurubu kaynatmayacak kadar kısılır.
    Ayrı bir tencerde yağ ile un az ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
    Ardından sıcak şurup tencereye ilave edilir.
    Hafif ateşte karıştırılarak biraz pişirilir, tencerenin kapağı kapatılır, 3-4 dakika bekletilir.
    Kaşıkla şekillendirilerek tabağa servis edilir.
    Üzerine ceviz eklenir.

    :smilie_essen_138: Afiyet olsun… :smilie_essen_138:


    Alintı : [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir.] Kayıt Olmak İçin Tıklayınız..
    Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.

    Biri sana sırtını çevirirse üzülme, böylece dostunla düşmanını ayırt etmiş olursun.

    İki şeyin elden gitmeden değerini takdir etmek zordur: biri sağlık, öteki de gençlik.

    Eğrinin gölgesi de eğridir.

    Hz. Ali ( ra )




  2. Die folgenden 2 Benutzer sagen Danke zu Merakli-40 für diesen nützlichen Beitrag:

  3. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #2
    Gehen Sie zu Danke
    Yönetici Avatar von yilmaz

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Küçüklüğümde bu helvadan çok yedim, rahmetli ebem yapardı.
    Selam ve Saygılarla İyi Forumlar...



Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •