Osmanlı Mutfağından Zerde

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Osmanlı Mutfağından Zerde

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von TosunPaşa

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Osmanlı Mutfağından Zerde

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 20dk


    Osmanlı Mutfağından Zerde Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 su bardağı pilavlık pirinç
    • 6 su bardağı su
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı silme zerdeçal
    • 1 yemek kaşığı gül suyu
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 1 çubuk tarçın
    • 2 adet karanfil
    • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
    • 1 yemek kaşığı kuş üzüm
    • 4 adet kuru kayısı


    Üzerine ;

    • Fındık, badem, ceviz çeşitli çerez


    Osmanlı Mutfağından Zerde Tarifi Yapılışı

    1. Pirinç güzelce yıkanır ve suyla haşlanır şeker eklenir zerdeçal 2 yemek kaşığı suyla eritilip pirince eklenir.
    2. Nişasta 3 yemek kaşığı suyla eritilip pirince eklenir kuş üzüm, kuru üzüm ve kayısı küçük doğranır eklenir.
    3. 5 dakika kaynatıp kapattım kaselere alınır çerezle süslenir. Afiyet olsun



    Tarife Ait Diğer Resimleri



















  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •